Presentatie Nederlandse Reisopera seizoen 2015 – 2016

Nederlandse-ReisoperaVandaag maakte de Nederlandse Reisopera haar aanbod voor het nieuwe theaterseizoen bekend in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hierbij een kort overzicht:

Madama Butterfly ( Giacomo Puccini)
Het komend seizoen opent NRO met Puccini’s Madama Butterfly. Nederlandse sopraan Annemarie Kremer maakt haar Reisopera debuut in de hoofdrol en Laurence Dale tekent voor de regie. Ook Arman İşleker (momenteel als Nourabad te zien in De Parelvissers) van het NRO TalentenEnsemble speelt mee. De begeleiding wordt verzorgd door het Gelders Orkest in samenwerking met HET Symfonieorkest. Dirigent is Timothy Henty. Het koor is Consensus Vocalis.

Speelperiode: 3 september – 10 oktober 2015

CosÍ fan tutte  (Wolfgang Amadeus Mozart)
De bekende opera van Mozart waarin het spanningsveld tussen mannen en vrouwen voelbaar is, het aantrekken en afstoten, het trouw zijn of dat juist niet zijn. Tragiek en komedie liggen in deze opera dichtbij elkaar. De regie is in handen van Xander Straat. Hij heeft eerder bij NRO o.a. het OperaGala en Il segreto di Susanna geregisseerd. Vorig seizoen maakte hij bij NRO de spectaculaire voorstelling The NEWS van Jacob ter Veldhuis. De muziek wordt ook voor deze productie wederom verzorgd door een samenwerking tussen het Gelders Orkest en HET Symfonieorkest. Dirigent is Arnaud Oosterbaan, die zijn debuut maakt bij de NRO.

Speelperiode: 9 februari – 19 maart 2016

Il matrimonio segreto  (Domenico Cimarosa)
Coproductie van Nationale Opera & Ballet, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera.
Voor het eerst werken Nationale Opera & Ballet, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera samen wat komend seizoen leidt tot de coproductie Il matrimonio segreto. In deze sprankelende Italiaanse opera zijn typische commedia dell’arte karakters te herkennen. Het humoristische verhaal, met komische verwikkelingen en verwarringen gaat over het volgen van je hart als de enige ware weg voor de liefde. De regie is in handen van  Monique Wagemakers. De andere leden van het artistieke team worden later bekend gemaakt en zullen allen bestaan uit aanstormend talent.
Speciaal voor deze productie wordt een wedstrijd uitgeschreven voor het decor- en kostuumontwerp. Jonge talentvolle ontwerpers kunnen hiermee meedingen naar de DUTCH OPERA DESIGN AWARD.

NRO is jarig
In 1955 verhuisde de voorganger van de Nederlandse Reisopera naar Enschede en ging daar verder als Opera Forum. In 1993 werd de naam gewijzigd in Nationale Reisopera waarna, in 2014, een doorstart gemaakt werd en de huidige naam Nederlandse Reisopera , is aangenomen.  Dit jaar, 2015, viert NRO het 60 jarig jubileum met een bijzondere voorstelling en feestelijke première van Madama Butterfly op donderdag  3 september 2015 in het Wilminktheater in Enschede.

Lees ook:Koning Willem-Alexander bezoekt galapremière Madama Butterfly van de Nederlandse Reisopera in Enschede
Lees ook:Koning Willem-Alexander bezoekt Galapremière Nederlandse Reisopera.
Lees ook:Auditie: Zing mee in het koor van Amahl and the Night Visitors!
Lees ook:De Nederlandse Reisopera coproduceert jongtalent-operaproductie met Göteborg Opera in Zweden.
Lees ook:De Reisopera presenteert: Opera Amuse De Parelvissers op donderdag 11 december

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>