Koning Willem-Alexander bezoekt Galapremière Nederlandse Reisopera.

Nederlandse-ReisoperaKoning Willem-Alexander bezoekt op donderdag 3 september a.s. de Galapremière van Puccini’s Madama Butterfly met de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer in de hoofdrol. De Galapremière vindt plaats in het Wilminktheater in Enschede. Voorafgaand aan de voorstelling bezoekt de Koning in het Muziekcentrum een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte jeugdvoorstelling. Dit wordt, in beslotenheid, gespeeld door 165 kinderen van de Freinetschool de Bothoven uit Enschede.

De Nederlandse Reisopera bestaat 60 jaar
De Nederlandse Reisopera bestaat 60 jaar. Al 60 jaar toont de Nederlandse Reisopera, voorheen Opera Forum en Nationale Reisopera geheten, kwaliteit, bijzondere solisten en verrassende ensceneringen. Grote, internationale succesvolle artiesten zoals Jaap van Zweden, Tania Kross en vele anderen zijn ooit bij de Reisopera hun operaloopbaan begonnen. Tot op heden krijgen altijd jonge professionals de kans om bij de Reisopera hun talenten te tonen en in te zetten. Zowel decor-en kostuumontwerpers als regisseurs en solisten. Ontwikkeling van talent is al decennia lang een belangrijk kenmerk van de Nederlandse Reisopera.

Madama Butterfly van Puccini
Het zestienjarige Japanse meisje Cio-Cio-San, bijgenaamd Butterfly, trouwt met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton en schenkt hem een kind. Wanneer hij weer naar zee gaat blijft Cio-Cio-San achter, hopend op de terugkeer van haar Amerikaan. Ze ontwikkelt zich van een naïef meisje tot een moedige vrouw. Na een aantal jaren verschijnt haar man opnieuw. Hij is in gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw. Zij komen om het kind op te halen. Daarna loopt het leven van Butterfly tragisch af.

De in het buitenland grote furore makende Nederlandse sopraan Annemarie Kremer maakt haar Reisoperadebuut in de rol van Cio-Cio-San en Laurence Dale (o.a. Il barbiere di Sivigla bij NRO) tekent voor de regie.

Lees ook:Koning Willem-Alexander bezoekt galapremière Madama Butterfly van de Nederlandse Reisopera in Enschede
Lees ook:Presentatie Nederlandse Reisopera seizoen 2015 – 2016
Lees ook:Auditie: Zing mee in het koor van Amahl and the Night Visitors!
Lees ook:De Reisopera presenteert: Opera Amuse De Parelvissers op donderdag 11 december
Lees ook:De Nederlandse Reisopera coproduceert jongtalent-operaproductie met Göteborg Opera in Zweden.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>