Suzan Seegers brengt theaterode aan Annie M.G. Schmidt

Zangeres en actrice Suzan Seegers was de afgelopen twee theaterseizoenen te zien met haar eerbetoon aan Toon Hermans. Komend jaar zet zij een andere grote Nederlandse tekstdichter in de schijnwerpers: Annie M.G. Schmidt. Suus zingt Annie M.G. is van 15 januari tot en met 24 april 2016 te zien in heel Nederland. De première is op 31 januari in theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

In dit intieme en liefdevolle theaterconcert gaat Suzan, begeleid door haar vaste pianist Marc-Peter van Dijk, op zoek naar de vrouw achter het beroemde repertoire. Aan de hand van Annies eigen liedjes en gedichten schetst ze een eigenwijs en soms ietwat ondeugend portret van Annie. Achter de opgewekte façade blijkt een vrouw schuil te gaan waarin Suzan veel van zichzelf herkent.

“De populaire kinderboekenschrijfster had ook een andere kant. Annie zei ooit in een interview: ‘ik vond mezelf afstotelijk, lelijk, niks kunnen, niks mogen. Depressief was ik niet, ik was altijd heel blijmoedig en vrolijk, maar ik lééfde niet’. Dat herken ik, dus weet zeker dat ik ook hier mijn ei in kwijt kan,” aldus Suzan.

Bekende nummers als Het is over en Vluchten kan niet meer passeren de revue, maar ook minder bekende pareltjes als Dit is het land, waar grote mensen wonen komen voorbij. Het wordt een kleurrijke schakering van Annie’s bekende én onbekende werk. Suus zingt Annie M.G. is een productie van OpusOne en wordt geregisseerd door Frans Schraven. Op 21 mei aanstaande is het 20 jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt overleed.

Suzan is nog tot en met 15 mei aanstaande te zien met Suus zingt Toon. Verder is de zangeres bekend van haar eerste solovoorstelling SUUS, het tv-programma Op zoek naar Evita en o.a. de musicals Les Misérables en Urinetown. Voor die laatste voorstelling won ze een John Kraaijkamp Musical Award.

Fotografie: Roger Cremers
Voor meer info: www.opusone.nl

Lees ook:Tournee ‘Suus zingt Annie M.G.’ van start
Lees ook:Suzan Seegers komt met solovoorstelling ‘SUUS’
Lees ook:Repetities musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt gestart
Lees ook:Wegens grote vraag verlenging voor Was Getekend, Annie M.G. Schmidt
Lees ook:VIDEO: Cast Was Getekend, Annie M.G. Schmidt geeft eerste impressie voorstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>