Hofplein speelt theaterbewerking van ‘De kleine prins’

jeugdtheater HofpleinOp tweede kerstdag is De Kring Roosendaal het decor van de theaterpremière van ‘De kleine prins’. Het beroemde verhaal van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry is één van de meest vertaalde en gelezen boeken wereldwijd. ‘De kleine prins‘ gaat over een neergestorte piloot die midden in de woestijn een kleine prins tegenkomt en met hem in gesprek raakt over alle planeten en ontmoetingen die deze kleine prins heeft bezocht en gehad.

De voorstellingen worden gespeeld door spelers van Jeugdtheaterschool Hofplein uit Breda en Roosendaal en is speciaal geschreven voor iedereen die altijd een beetje kind is gebleven. Voor wie verleerd is om in openheid en met verwondering naar de wereld om hen heen te kijken. Waarom worden sommige dingen heel belangrijk gevonden, terwijl ze eigenlijk niet zo belangrijk zijn en omgekeerd: waarom zijn sommige dingen onbelangrijk, terwijl ze juist heel belangrijk zijn? ‘De kleine prins‘ wordt hiermee een magisch en modern sprookje vol spannende avonturen en ontmoetingen omlijst met mooie illustraties van illustrator Jort van der Jagt, prachtige muziek en magische dansen. De voorstelling wemelt van de interessante personages en is voor en door ‘jonge mensen’ die van dromen houden.

DekleineprinsDe kleine prins’ is te zien in De Kring Roosendaal op 26, 27 en 28 december, in het Hofpleintheater in Rotterdam op 8, 9 en 10 januari 2016 en in het Chassé Theater in Breda op zondag 24 januari 2016. Kaarten kunnen online gereserveerd worden via de website van het theater.

Over de maker
De regie is in handen van Jaco van der Moolen. Met zijn werk verbindt de Rotterdamse theatermaker als geen ander grote groepen jonge spelers aan grote verhalen en onderzoekt actuele interdisciplinaire mogelijkheden als film en projectie en het werken op locatie. Van der Moolen maakte afgelopen seizoenen talloze succesvolle familievoorstellingen in het Hofpleintheater, waaronder De tovenaar van Oz, Oliver Twist, Alice in Wonderland, maar ook de indrukwekkende locatiebelevenis 14 mei 1940.

Lees ook:‘De loop der dingen’ exclusief in het Hofpleintheater
Lees ook:Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin van Theater Terra komend seizoen te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters
Lees ook:Mischa Kiek te zien in “De Kleine Zeemeermin”
Lees ook:Musical Oliver Twist in première
Lees ook:Prinses Laurentien aanwezig bij Terra Popconcert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>