Kathryn Grayson overleden

Actrice en zangeres Kathryn Grayson is woensdag op 88 jarige leeftijd in haar huis in Los Angeles overleden. Volgens een woordvoerder ging Grayson slapen ‘en werd ze niet meer wakker’. Kathryn Grayson is bekend als actrice uit musicalfims uit de jaren veertig en vijftig. Zij speelde onder andere een hoofdrol in Anchors Aweigh uit 1945, samen met Frank Sinatra en Gene Kelly. Ook Show Boat, The Desert Song en Kiss me Kate zijn bekende films van Grayson. Daarnaast trad ze veel op in operette’s en musicals.
Haar sopraanstem maakte haar de ideale tegenspeelster van veel van Hollywoods mannelijke zangers. Zo zong en speelde ze onder meer met Howard Keel, Mario Lanza en Gordon McRae. Graysons ambities lagen eigenlijk bij opera zingen, een droom die ze pas na het beëindigen van haar filmcarrière realiseerde. Ze zong in stukken als La Bohème en Man of La Mancha.

Bron: RTL

Lees ook:Musicalactrice Lena Horne overleden
Lees ook:Eartha Kitt (81) is overleden
Lees ook:Op zoek naar Mary Poppins: Suzanne
Lees ook:Julie Harris overleden
Lees ook:Actrice Mary Michon overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>