Première Vlaamse musical Ben X verplaatst

Op 13 september 2012 vindt de première plaats van de Vlaamse musical Ben X in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Eerder was de première gepland in het Capitole Gent, maar de Stadsschouwburg in Antwerpen is beter geschikt om de musical te optimaliseren, ze kunnen daar onder de beste omstandigheden starten. Ben X zal nog wel in Capitole Gent te zien zijn, maar pas vanaf eind december.
Het verhaal
Ben is een eenzame, licht autistische jongen die op school zwaar gepest wordt. Hij probeert de echte wereld zoveel mogelijk te ontvluchten en kruipt daarbij steeds dieper in zijn droomwereld: een virtuele wereld in een computergame. Wanneer Ben voor de zoveelste keer het slachtoffer wordt van zijn pestende klasgenoten, slaan de stoppen door. Hij wil dood, hij wil een ‘end game’ zoals hij het zelf noemt. Zijn internetvriendin neemt de trein om hem op te zoeken…

In een regie van Frank Van Laecke, muziek van Dirk Brossé en teksten van Allard Blom.

De cast:
Ben X – Leendert de Vis
Moeder Ben – Marleen van der Loo (o.a. Kruimeltje de Musical, Ciske de Rat – de Musical)
Vader Ben – Peter van de Velde (o.a. Piet Piraat).

Overige rollen: Jorien Zeevaart (Scarlite, partner van Ben X in de virtuele wereld), Bert Verbeke en Sébastien de Smet (de pesters), Dirk van Vaerenbergh (hypocriete directeur), Marc Coessens (praktijkleraar) en Jan Schepens (godsdienstleraar).

Producent Musical van Vlaanderen brengt een musicalversie van de gelijknamige film van Nic Balthazar, die eerder ook al een boek schreef over het onderwerp. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een jongen uit Gent, die zelfmoord pleegde door van het Gravensteen te springen.

Lees ook:Evita naar Belgie
Lees ook:The Sound of Music gaat op tour door Nederland
Lees ook:Fame zonder Jim in première
Lees ook:Vlaamse spektakel musical over Eerste Wereldoorlog in première
Lees ook:Winnaars Vlaamse Musicalprijzen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>