The Book of Mormon breekt omzetrecords

The-Book-of-Mormon-posterMusical The Book Of Mormon heeft het record verbroken voor grootste kaartverkoopomzet op een dag.
Het stuk ging donderdag 21 maart 2013 in première op West End in Londen en bracht vanaf vrijdagochtend tot 22.00 uur ‘s avonds maar liefst 2,45 miljoen euro op. Daarmee werden de omzetrecords van West End en Broadway verbroken.

De musical vertelt het verhaal van twee missionarissen die in het gevaarlijke Uganda het woord van de Mormonen moeten verspreiden. Mormonen geloven dat zij door middel van gebed leiding van God kunnen ontvangen.

Dat de musical een succes is blijkt wel uit de cijfers van afgelopen jaren. De komedie won 9 Tony Awards en brak in 2011 alle records en berekende de hoogste toegangsprijzen uit de geschiedenis van Broadway. De bezoeker betaalde toen $ 487,25 voor een eersterangs kaart die via Telecharge binnen 48 uur voor de voorstelling wordt aangeschaft.

Lees ook:The Book of Mormon wint Grammy Award
Lees ook:‘The Book Of Mormon’ breekt Broadway records!
Lees ook:Spice Girls willen naar Broadway
Lees ook:Concerten “Best of Broadway”; Maaike Widdershoven en Tony Neef met Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers
Lees ook:Holland Festival komt met speciale uitvoering West Side Story

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>