Studio 100 schrapt eigen musicalversie ‘Assepoester’ na subsidierel

AssepoesterStudio 100 schrapt de plannen voor de musical Assepoester. De toekenning van subsidies aan Musical van Vlaanderen voor een andere Assepoester-musical, valt bij Hans Bourlon, mede-eigenaar van Studio 100 in slechte aarde.

Nadat vorig jaar bekend werd dat Musical van Vlaanderen vanaf 1 januari 2013 geen structurele subsidies meer zou ontvangen werd vrijdag bekend gemaakt dat Vlaams Cultuurminister Schauvliege 850.000 euro projectsubsidie heeft toegekend aan Musical van Vlaanderen voor Assepoester, het tamelijk ware verhaal van Stany Crets. Goed voor een stevige portie kritiek in het parlement, waar de steun “compensatie” of “vriendjespolitiek” werd genoemd.

Ook bij Hans Bourlon van Studio 100 vallen de subsidies in slechte aarde. “Je hebt twee spelers in Vlaanderen die dit soort grootschalige producties doet. Maar Musical van Vlaanderen is een vzw-scherm voor een bedrijf. Wij maken sinds 1997 sprookjesmusicals die zonder steun 1,2 miljoen bezoekers haalden.”
Ook Studio 100 had plannen voor een Assepoester-musical: “Wij hadden die gepland voor 2014. Een andere speler krijgt daar nu geld voor van de overheid. Wij hebben ons plan geschrapt, wat dus neerkomt op een stopzetten van activiteit door subsidiëring van de concurrentie.”

De reactie van Minister Schauvliege over de kwestie: “Studio 100 heeft geen dossier ingediend. Anders waren zij evengoed in aanmerking gekomen voor steun.”

Bijna zes jaar geleden was Assepoester, een door Albert Verlinde geproduceerde musical met zangeres Do in de hoofdrol, te zien in het Efteling Theater en aansluitend in Antwerpen.

Lees ook:Geldnood voor Vlaamse musical Assepoester
Lees ook:Musical ‘Assepoester’ met Ron Link en Sita
Lees ook:Maike Boerdam wordt Evita
Lees ook:Musical Assepoester in première
Lees ook:V&V, Studio 100 en Ruud de Graaf slaan handen ineen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>