V&V, Studio 100 en Ruud de Graaf slaan handen ineen

V&V Entertainment, Studio100 en Impresariaat Ruud de Graaf hebben gezamenlijk een nieuw impresariaat opgericht dat zich vanaf heden bezig zal houden met het plannen van theatertournees in Nederland. Het impresariaat zal de tourneeplanning verzorgen voor voorstellingen van de drie initiatiefnemers en van diverse andere theaterproducenten. Het bedrijf presenteert in juni het aanbod voor het theaterseizoen 2011-2012 aan de theaters. Dan wordt ook de naam van de nieuwe onderneming bekend.

Het nieuwe bedrijf presenteert het aanbod voor zijn eerste theaterseizoen 2011-2012 binnenkort aan de theaters. Het bedrijf zal meer dan 3.000 voorstellingen in de theaters brengen en is daarmee één van de grootste impresariaten van Nederland. 
De huidige theatermarkt is aan veel verandering onderhevig en verlangt van theaterproducenten een directe en alerte aanpak op het gebied van tourneeplanning. Deze aanpak heeft de producenten doen beslissen om de krachten te bundelen. De drie aandeelhouders kunnen hierdoor een brede en complementaire programmering aanbieden aan Nederlandse theaters en hun bezoekers.

V&V Entertainment van Albert Verlinde en Roel Vente is onder meer bekend van de musicals Hairspray, Doe Maar en The Sound of Music. Het is na Stage Entertainment van Joop van den Ende de grootste musicalproducent van Nederland. Albert Verlinde en Roel Vente namens V&V Entertainment: “De theaterwereld is voortdurend in beweging en V&V Entertainment doet daaraan volop mee. In de afgelopen jaren hebben we al meer zaken naar ons toegetrokken, die we in eerste instantie buitenshuis lieten uitvoeren. Daarbij valt ondermeer te denken aan het zoeken van sponsors. Het oprichten van een impresariaat is eigenlijk een logische volgende stap en met sterke partners als Ruud de Graaf en Studio100 hebben we bovendien een fantastisch pakket in handen. We vullen elkaar aan in repertoire. Tegelijkertijd betekent dit helaas ook ons afscheid van Senf Theaterpartners en Mojo Theater, die onze voorstellingen de afgelopen jaren verkocht hebben. Maar voor ons kon deze stap niet achterwege blijven.”

Het Belgische Studio100 van Gert Verhulst en Hans Bourlon is het bedrijf achter de shows van onder anderen Kabouter Plop, Samson en Gert, Mega Mindy en K3. Gert Verhulst en Hans Bourlon namens Studio100: “Wij zijn bijzonder trots op het nieuwe Nederlandse impresariaat dat wij samen met V&V Entertainment en Ruud de Graaf hebben gerealiseerd. Voor ons is het heel belangrijk om de verkoop van onze (theater)voorstellingen, samen met V&V Entertainment en Ruud de Graaf, in eigen hand te hebben. Met deze twee sterke theaterpartners creëren wij een verkoopkanaal wat onze producties met nieuw en fris elan onder het Nederlandse theaterpubliek kan brengen. Wij zien onze gezamenlijke toekomst in het Nederlandse theaterlandschap met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet”.

Producent Ruud de Graaf bracht de afgelopen jaren onder meer in samenwerking met Hans Cornelissen het toneelstuk Zeg eens AAA en de musicals Op Hoop van Zegen en The Full Monty. Ruud de Graaf en Suzanne van Dommelen namens Impresariaat Ruud de Graaf: “Wij zijn zeer verheugd over deze nieuwe samenwerking met  Studio100 en V&V Entertainment. Dit nieuwe bedrijf zal een zeer gevarieerd theateraanbod aan de theaters en hun publiek kunnen bieden, bestaande uit nationale en internationale theaterproducties van een hoge kwaliteit. Veranderende marktomstandigheden vragen om een nieuwe aanpak. Het nieuwe impresariaat heeft de ambitie om de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, voor onze artiesten en gezelschappen, voor de theaters maar ook zeker voor het publiek. Met onze nieuwe partners Studio100 en V&V Entertainment hebben wij hier veel vertrouwen in.”

Lees ook:Josephine in 2010
Lees ook:Studio Focus failliet
Lees ook:Droomdebuut voor Ruud Overdijk
Lees ook:Jeroen Dona algemeen directeur V&V Entertainment!
Lees ook:Erwin van Lambaart stapt op bij Stage Entertainment

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>