Sophie vindt haar Mary Poppins

Na maanden van hard werken, moest Sophie Veldhuizen even slikken. Noortje Herlaar ging er vandoor met de felbegeerde hoofdrol Mary Poppins, in de gelijknamige musical. Sophie werd tweede in het, zeer goed bekeken, televisieprogramma ‘Op Zoek Naar Mary Poppins’. Maar lang hoefde de donkere schone niet te treuren. Vrij snel werd bekend gemaakt dat ook zij de rol van het magische kindermeisje op zich zou nemen. De vaste vervangster van Noortje, alternate geheten, beleefde op donderdag 19 augustus haar officiële première in een bomvol Circustheater.

Het is geen makkelijke klus om Noortje te doen vergeten, maar Sophie stond niet voor niets in de finale van ‘Op Zoek Naar Mary’. Haar prachtige gezichtje, haarkleur en stijlvolle manier van bewegen geven haar een heel eigen nanny-karakter. Na een trefzeker begin oogt Veldhuizen wat nerveus. Dat uit zich vooral in de dansscènes, waarin ze nog voorzichtig is. Ze beweegt nog niet vrij genoeg over het podium en vindt pas na de pauze haar ontspanning. Op haar stem is helemaal niets aan te merken. Sophie zingt loepzuiver en zeer verstaanbaar. Ook haar spreektekst is helder, dat in tegenstelling tot enkele collega´s. Daar gaat het allemaal zo snel, dat het publiek geen kans krijgt om goed te horen wát er nou precies gezegd wordt. Dat neemt niet weg dat het schouwspel weer fantastisch is.

William Spaay als Bert de Schoorsteenveger is, samen met Maike Boerdam en de twee jonge acteurs die de kinderen Banks spelen, de onbetwiste ster van de avond. Zij zijn zo in hun rol gegroeid dat de transformatie volkomen geloofwaardig is. En dat is wat er bij Sophie nog ontbreekt. We zien te veel Sophie. De Mary in haar moet nog wat meer ontluiken. En dat gaat lukken. Sophie moet haar weg nog vinden, maar met een absoluut gesmeerde cast vol getalenteerde tegenspelers, steengoed orkest en de geweldige decors, zal ze daar niet zolang voor nodig hebben. Zeker niet als je het gegil en gejuich hoort als ze in de slotscène wegvliegt. Zien we daar een moment van ontroering voor ze in het donker verdwijnt? Ik durf het zeker te geloven. Ook voor Sophie is de droom nu uitgekomen.

Kaarten voor Mary Poppins zijn overigens nog steeds te koop en deze bestel je hier.

Tekst en foto’s: Suzan Vermeulen

Lees ook:Sophie Veldhuizen beleeft première als Mary Poppins
Lees ook:Sophie Veldhuizen alternate Mary Poppins
Lees ook:Mary Poppins en Coole Piet doen het samen
Lees ook:Finale Op Zoek naar Mary Poppins in foto’s
Lees ook:Carmen Danen wordt geen Mary Poppins

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Sophie vindt haar Mary Poppins

  1. D.

    hoe weet je nou eigenlijk of noortje of sophie de avond dat jij wilt speelt ?? of is dat echt afwachten ??

      /   Reply  / 
    1. Angel Mulder Auteur

      Over het algemeen wordt dat niet bekend gemaakt, maar soms kan je het lezen op de sites van de acteurs zelf.

        /   Reply  / 
    2. Angela

      Sowieso speelt Sophie altijd de dinsdagavondvoorstelling. En vaak zet zij ook op haar hyves (bij haar wiewatwaar) als ze bijvoorbeeld een langere tijd achter elkaar mag spelen. En je kunt op haar site kijken.

        /   Reply  / 
  2. D.

    Oke dankje voor de info :) van haar hyves had ik wel eens gezien ja!! Koop ik maar een kaartje op goed geluk en anders is Noortje ook goed maar sophie is voor mij gewoon de mary

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>