Première Dora Live! Een heus piratenfeest!

n

Vanochtend was het in Theater Gooiland in Hilversum één groot feest. De Nederlandse tour van Dora Live! Dora’s Piratenavontuur ging hier namelijk in première.

Enthousiaste kids

De succesformule van de televisieserie Dora blijkt goed vertaald te kunnen worden naar het podium. Net als op de televisie worden de kinderen aangespoord om mee te denken, te doen, te zingen en te dansen en leren ze er ook wat Engelse woordjes en zinnetjes bij. Iris Hesseling, presentatrice bij Nickelodeon, heeft als taak om de kinderen een beetje op te warmen voor de voorstelling begint. Maar eigenlijk hebben ze dat helemaal niet nodig. Wanneer Dora dan echt het podium op loopt wordt ze begroet door een zaal vol enthousiaste kinderen die heel fanatiek met hun piratenvlaggetjes zwaaien die ze hebben gekregen bij binnenkomst. Op verschillende punten in het verhaal schakelen Dora en haar vriendjes de hulp in van de kinderen, en iedere keer is de reactie enorm. Dit komt voor een groot deel door de ontzettend enthousiaste Dora, Diego en alle andere vriendjes op het podium. Hoewel de acteurs met een bandje meespelen en zelf niets zeggen, zijn ze expressief genoeg in hun gebaren om toch die enorme reacties los te krijgen. De energie straalt er vanaf en alle kinderen genieten zichtbaar én hoorbaar van hun helden.

Kleur en spektakel

Het kleurige decor maakt dat je je echt in Dora’s wereld waant. Veel objecten, zoals de dansende berg, de zingende brug, of de rotsen hebben ogen en een beweegbare mond en spreken of zingen. Zowel op het podium als op een scherm op de achtergrond zijn dingen te zien, wat maakt dat het podium visueel uitgebreid wordt. Het hoogtepunt qua decor is de piratenboot van Dora en haar vriendjes. Deze vult het hele podium en iedereen staat er op. Hij beweegt van links naar rechts en van voor naar achteren en door rook op de vloer en zee op het scherm lijkt het net of ze echt varen.

Aanstekelijke liedjes en energieke dansjes

Voor iedere hindernis die moet worden genomen wordt er een liedje gezongen en dansen de vrienden er flink op los. De liedjes zijn leuk en vrolijk en er zit veel herhaling in waardoor de kinderen al snel kunnen meezingen. Hoewel de acteurs ruime pakken aan hebben en hele grote hoofden hebben, dansen ze ontzettend lichtvoetig en vol energie. Niemand kon stil blijven zitten, zelfs de ouders zaten mee te swingen.

Groot feest

Naast de eigenlijke voorstelling was er voor de Dora & Diego fans nog veel meer te beleven. Zo was er een heuze oranje loper, de kleur van Nickelodeon en Nick Jr. Binnen konden ze op de foto worden gezet door een professionele fotograaf voor een Dora en Nick Jr. scherm. In de foyer kon er naast een lekker sapje worden genoten van een taartje of een suikerspin. Vlak voor aanvang kwamen Dora en Diego naar de foyer toe voor een fotomoment. De kinderen vonden het prachtig, een knuffel van hun helden! Na afloop van de voorstelling was er nog een gelegenheid om met Dora en haar vriendjes op de foto te gaan. Alle kinderen mochten het podium op komen, waarna de hele cast achter de groep ging staan voor de foto. Toen mochten de kindje allemaal lekker poffertjes en limonade halen, en lagen er lekkere broodjes voor de ouders. We hebben alleen maar blije gezichtjes gezien!

Dora

De televisieserie Dora wordt uitgezonden op Nick Jr. en gaat over een meisje met de naam Dora. Zij woont in Zuid-Amerika en gaat met haar vriendje Boots, een aapje, op ontdekkingstocht door de jungle. Ze heeft hier verschillende vriendjes, zoals Isa, Bennie, Tico en Swing. Ook woont hier haar neefje Diego, die alles weet van dieren. Samen beleven ze avonturen waarbij verschillende hindernissen worden genomen met behulp van Rugzak en Kaart en de kinderen die kijken. Zwieber is de sluwe vos die altijd een plannetje heeft om Dora te dwarsbomen. Maar als de kinderen hard roepen ‘Zwieber, niet stelen!’ lukt het Dora altijd om hem tegen te houden.

Dora Live! Tour

Dora Live! Dora’s Piratenavontuur heeft al met veel succes in onder andere Australië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Singapure, Bahrain, Koeweit, India en Spanje gestaan en is sinds 8 april in België te zien geweest. Vanaf vandaag tot 7 juni zal de voorstelling in verschillende theaters door het hele land te zien zijn. Van Hoorne Entertainment heeft de voorstelling voor Nederland geproduceerd in samenwerking met Nickelodeon en Lif Like Touring.

 

Fotograaf: Renée Polder

Lees ook:Repetities Dora Live! van start
Lees ook:Wederom succesvolle première voor Woezel & Pip
Lees ook:Woezel & Pip ‘Overal Vriendjes’ (2+)
Lees ook:The Best of…
Lees ook:Best Of Theater Terra in POPconcert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>