Vijf vragen aan… Brigitte Nijman!

Brigitte NijmanZe zat in de theatergroep Jeans als leadzangeres, ze speelde o.a. in Evita, The
Sound of Music
, Grease, Grace en Kunt
u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer
en wij vinden haar één van de aardigste musicalsterren die Nederland rijk is. Daarom deze week de Vijf vragen aan… Brigitte Nijman!

 

Wie ben je en wat doe je?

Op musicalgebied hou ik even rust, ben wel in bespreking voor een leuk nieuw project voor volgend jaar, maar dat mag ik nog niets over zeggen…
Verder heb ik dit jaar vrijgehouden. Ik doe wel losse concerten op evenementen, festivals en feestjes zowel solo als met Heidi und die Heino's (komisch half uurtje door het duitse muzikale erfgoed, met Tony Neef en Rolf Koster), Musicals in Motion (Musical optredens met Tony Neef), Back to Waterloo (A tribute to Abba met Laura Vlasblom) en mijn grote liefde: Nederlandstalig repertoire zingen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht (vanaf sept 2008 t/m nov 2008, klein mini tourtje in de Nederlands theaters). En daarnaast wil ik een langgekoesterde wens in vervulling brengen namelijk een Nederlands talig popalbum maken, dus ben repertoire aan het uitzoeken en met mensen aan het werk en aan het opnemen. Maar mijn grootste wens is een eigen muzikale identiteit voor mezelf bewerkstelligen. Dus genoeg te doen!

Wat is jouw favoriete musical?

Evita! Met stip op nr 1! Wat een mooie rol, werkelijk met alle lagen, voor een musical actrice de ultieme uitdaging. En die muziek is zo mooi geschreven.

Wie is je favoriete tegenspeler/speelster?

Mijn favoriete tegenspeler/ speelster is iemand die mij creatief uitdaagt, zodat we samen leren en naar een hoger plan kunnen gaan. Ik ben absoluut van het harmonie model, dus wil ook graag met leuke positieve opbouwende mensen werken. En ik ga geen namen noemen, want daar vergeet ik misschien iemand en ik wil niemand tekort doen. Maar de afgelopen jaren heb ik met stuk voor stuk hele fijne mensen gewerkt, heel inspirerend. Goede combinatie tussen gezelligheid en keihard werken.

Wat was je favoriete rol in een musical en welke rol zou je graag eens willen spelen?

Evita wederom. Zie vraag 3 waarom. Ik ben al een keer alternate geweest, dus heb de rol mogen spelen, was toen eigenlijk iets te jong. En helaas waren nu de audities op televisie, wat ik heel goed begreep, qua PR etc. En heb ook heel veel respect voor de mensen die daar aan mee deden, want auditie doen is al moeilijk en dan nog onder zo'n druk, heel knap! Maar ik doe liever auditie binnen gesloten deuren.

Welk verhaal zou jij wel eens als musical op de planken willen zien?

Misschien over het leven van Marilyn Monroe. Misschien is daar al een musical over, geen idee eigenlijk. Maar zo'n mooie vrouw, die zo tragisch aan haar eind is gekomen en er ook zo kwetsbaar uit zag. Ik vind haar erg fascinerend. Maar goed, ik hou van biografische verhalen met drama, soberheid, maar ook glamour en natuurlijk de belangrijkste factor voor mij… HUMOR!

Zie ook www.brigittenijman.nl
En de eerdere edities van
Vijf vragen aan… 
Joel de Tombe
Brigitte Heitzer

Lees ook:Vijf vragen aan… Syb van der Ploeg!
Lees ook:Vijf vragen aan… Mathijs Pater!
Lees ook:Vijf vragen aan… Ivo Chundro!
Lees ook:Vijf vragen aan… Brigitte Heitzer
Lees ook:Vijf vragen aan… Bill van Dijk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>