Vijf vragen aan… Marit Slinger!

Marit Slinger. Haar naam zal niet bij iedereen bekend zijn, maar toch stond zij al meerder keren in bekende producties op de planken. De meeste mensen zullen haar kennen van haar fenomenale vertolking van Roodkapje in Into the Woods, maar ook in de musicals Pinokkio, Joe en Annie was ze te bewonderen. De komende tijd zullen we Marit even heel anders zien, want Marit doet samen met haar vriend Lucas mee aan het tv-programma Million Dollar Wedding. Een mooie gelegenheid om haar de vijf vragen voor te leggen!

 

Wat doe je op dit moment?
Na de musical Joe in het M-Lab heb ik even vakantie gehouden. Maar komend seizoen zit ik in de musical Anatevka en de voorbereidingen daarvoor beginnen binnenkort. Anatevka maakt namelijk deel uit van de sing-along op de Uitmarkt. Daarnaast heb ik het momenteel druk met het meedoen aan het RTL 4 programma Milion Dollar Wedding waarin ik samen met mijn vriend Lucas een droombruiloft probeer te winnen (zie Musicalacrice in Million Dollar Wedding).

Wat is je favoriete musical?
Mijn favoriete musical wisselt nog al eens. Ik denk dat dat van mijn
stemming afhangt. Maar ik vind Wicked toch wel één van de mooiste van het moment. Ik heb hem in London gezien met Idina Menzel en heeft me toen echt geraakt.

Wie is je favoriete tegenspeler/tegenspeelster?
Eén van mijn favoriete tegenspelers is René van Kooten. In Into the Woods speelde ik Roodkapje en was hij 'mijn' wolf. Hij neemt spelen net als ik heel serieus, maar je kan ook enorm met hem lachen. Dit was zowel voor als achter de schermen een ontzettend leuke samenwerking.

Wat was je favoriete rol in een musical en welke rol zou je graag eens willen spelen?

De leukste rol die ik tot nu toe gespeeld heb was Roodkapje in Into the Woods. Het was een echte uitdaging om het karakter goed te ontwikkelen. Dat duurde eventjes, maar toen ik haar eenmaal had, viel alles op zijn plek. Heerlijk! Ooit zou ik dolgraag de rol van Kristina willen spelen in de Zweedse musical Kristina fran Duvemala. Dit is een Zweedse musical van de makers van Mamma Mia en Chess. De muziek en het verhaal zijn zo mooi en Kristina is een krachtig vrouwelijk personage. Ik hoop dat die ooit nog eens naar Nederland komt.

Welk verhaal zou jij wel eens als musical op de planken willen zien?
Een verhaal wat ik wel eens als musical zou willen zien is het verhaal uit de Stravaganza trilogie van Mary Hoffman. Dit is een serie kinderboeken over jongeren die naar een andere wereld kunnen reizen. Naar een wereld die lijkt op Middeleeuws Italië. Ik ben dol op alles wat met tijd en tijdreizen te maken heeft.

- Redactie: Wij wensen Marit en Lucas veel succes en allemaal even stemmen op dit leuke stel via de website van Million Dollar Wedding! Zie ook hun pagina op Hyves -

Zie ook de eerdere edities van Vijf vragen aan…

Brigitte Heitzer

Joel de Tombe 

Brigitte Nijman

Bill van Dijk

Karel Simons

Jette Carolijn van den Berg

Syb van der Ploeg

Mariska van Kolck 

Lees ook:Musicalactrice in Million Dollar Wedding (filmpje!)
Lees ook:Het doek valt ook voor Marit en Lucas
Lees ook:Vijf vragen aan… Dieter Troubleyn!
Lees ook:Vijf vragen aan… Danny Yanga!
Lees ook:Vijf vragen aan… Karel Simons!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>