Bettina Holwerda-Bakkum in Wicked!

Naast de al bekende hoofdrolspelers in Wicked gaat ook Bettina Holwerda-Bakkum, de kersverse vrouw van Jim Bakkum, spelen in Wicked. Via Twitter maakte ze bekend dat ze de rol van Elphaba met regelmaat mag gaan spelen (als Willemijn Verkaik de rol niet speelt), ook zal ze deel uitmaken van het ensemble. Bettina is helemaal gelukkig met de rol, want volgens haar gaat het hierbij om de vetste muscial ooit! 

Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik en Pamela Teves zijn de vaste hoofdrolspelers in de musical van Joop van den Ende TheaterproductiesWicked volgt Mary Poppins op in het Circustheater in Scheveningen en gaat in het najaar van 2011 in première, waar de musical vanaf 26 oktober te zien zal zijn.

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “Wicked is de succesvolste musicalproductie ter wereld van dit moment. Wereldwijd zagen al miljoenen mensen dit visuele spektakel. Dagelijks staan op Broadway mensen in de rij in de hoop een kaartje te bemachtigen. Het is daar inmiddels zelfs succesvoller dan The Lion King. We zullen een aantal complexe aanpassingen moeten doen in het Circustheater om de voorstelling te kunnen plaatsen, maar dat hebben we er graag voor over. Ik kijk er oprecht naar uit om deze productie aan het Nederlandse publiek te presenteren en ben zeer content met de hoofdrollen die voor het eerst in deze samenstelling op het toneel staan”

Wicked is gebaseerd op de bestseller “Wicked” van Gregory Maguire uit 1995. Wicked vertelt het meeslepende verhaal van een ongewone vriendschap tussen twee meisjes in het magische land van Oz; de blonde, populaire en stijlvolle Glinda (Chantal Janzen) en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba (Willemijn Verkaik). Wicked is een musical waarin niet alles is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.

Lees ook:‘Wicked’ komt met langste 3D commercial ooit
Lees ook:Willemijn Verkaik is ‘Wicked Personality 2011′ geworden
Lees ook:It’s Wicked!
Lees ook:Kick Off van ‘Wicked’ in Scheveningen (de foto’s!)
Lees ook:Video: Wicked in première

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Bettina Holwerda-Bakkum in Wicked!

  1. xSanneeee

    Het spijt me dat ik dit moet zeggen. Maar een van de beste musicals ooit, de meest gewilde, en een van de moeilijkste vrouwenrollen die er bestaat. En dan Bettina Holwerda casten? Ik krijg gelijk nachtmerries als ik terugdenk aan het optreden bij op zoek naar zorro. Oppervlakking en vals gezongen. Ze is niet slecht, maar we hebben zoveel talent in Nederland, dan snap ik deze keuze absoluut niet. He bah, ik word hier een beetje verdrietig van.

      /   Reply  / 
  2. Edwin

    Daar ben ik het helemaal mee eens xsanneeeee!!!
    Best een leuke musical stem maar ze heeft geen volume en bereik voor die rol!!!
    Ik zal er zeker over nadenken om te gaan , en eerlijk gezegd zal ik niet gaan als zij de rol speeld… Bettina , niks persoonlijk maar die rol is echt een maatje te groot !!! Pia douwes !!! Dat is THE Voice voor deze rol !!!!!

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Pia Douwes?
      Sorry als die de rol krijgt dan blijf ik thuis.
      Dat vind ik zowat de vreselijkste stem die er in Nederland rondloopt, wat doet die pijn aan me oren, zo schel.
      Zo zie je maar dat smaken gelukkig verschillen.
      Bettina ik kan niet wachten om je te zien.

        /   Reply  / 
  3. Angela

    Ik ken Bettina niet heel goed, maar mijn reactie hierop is ook niet bepaald enthousiast… Sowieso vind ik Jim persoonlijk ook niet zo leuk, maarja, dat is mijn mening… ;)

    Als alternate Elphaba stel ik voor: Renée van Wegberg! :D

      /   Reply  / 
  4. Lotte

    Ik had me net erbij neergelegd dat Jim Bakkum zou meespelen… Krijg je dit!

      /   Reply  / 
  5. Marie

    En nu is het he-le-maal compleet verpest… Ik heb zo mijn twijfels bij deze cast. Jammer, want de musical is super!

      /   Reply  / 
  6. xSanneeee

    Pia Douwes vind ik persoonlijk een iets te scherp geluid hebben voor deze rol. We mogen ons in Nederland gelukkig prijzen met Willemijn Verkaik als Elphaba, naar mijn mening de beste Elphaba ooit! Maar als alternate zou ik ook voor Renee v. Wegberg kiezen. Heldere beltstem, mooi en krachtig geluid. Kan er gewoon nog steeds niet over uit dat het Bettina Holwerda geworden is. Waarom???

      /   Reply  / 
  7. Annemieke

    Bettina in Wicked? Snap hier echt geen moer van. Voor mij is zij een goede amateur, maar een slechte prof. Jammer, jammer, jammer… Vlakke uitstraling ook.

      /   Reply  / 
  8. Bas

    Qua ervaring met haar kijk ik er ook een een beetje tegen aan, maar dat deed ik ook met Kim-Lian in Legally Blonde en dat deed ze echt geweldig!

    Ik ben er zeker mee eens dat er genoeg andere talenten in NL zijn voor deze rol!

    Toch zeg ik: afwachten, gaan en dan pas oordelen ;)

      /   Reply  / 
  9. Lotte

    Ze wordt geen vaste vervanger. Naast haar rol in het ensemble wordt ze understudy. Ze zal de rol doen als Willemijn en haar vaste vervanger er niet is… Dat staat op http://www.musicals.nl
    Nouja, het scheelt al iets ;-)

      /   Reply  / 
  10. Joke

    Waardeloos! ook ik ben geen fan van haar maarook niet van Jim Bakkum. Ik vod hem vanaf het begin van zijn carriere al niets. Maar dat zij meedoet alsof de kaartjes al niet duur genoeg zijn krijg je ook nog dit!

      /   Reply  / 
  11. Adrie

    Bettina ken ik niet zo, maar vind het beetje verkrachting van een HIT musical om de heer en mevrouw Bakkum erin te zetten om de gillende JIMpubers het theater in te krijgen. Ik ben geen fan van Jim vind zijn sten erg saai en monotoom. dus geen optie voor Fiyero.. die juist kracht moet uitstralen..Jammer dat ze de BNers in de musicals willen hebben en niet echt voor het musicaltalent, en dat de naam dus belangerijker is. Jammer maar ik hoop dat de helft van die cast die snel gaat wisselen.. dan kan ik er ook heen..

      /   Reply  / 
  12. robert

    Jammer dat je meteen kunt zien dat de niet alleen de V&V directeur bij Stage is gekomen maar hij ook meteen de cast naar Stage heeft gehaald.

      /   Reply  / 
  13. marijke

    heeft er iemand youtube opnames van bettina als elphaba??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>