Nelly Frijda neemt afscheid na Yab Yum

Na 50 jaar op het toneel te hebben gestaan, heeft Nelly besloten dat Yab Yum – Het Circus van de Nacht haar laatste musical zal zijn. Haar laatste optredens staan geplanned in Koninklijk Theater Carré.

Nelly Frijda maakte haar debuut bij Wim Kan. Ze heeft een breed scala aan zowel toneel-, musical- als filmrollen op haar naam staan. Dit jaar vijftig jaar geleden, in 1963  kreeg ze lovende kritieken in haar eerste musicalrol naast Johnny Kraaykamp. Het was de Nederlandse bewerking van de Engelse musical Oliver, naar het boek Oliver Twist van Charles Dickens. Daarna was ze o.m. te zien als Miss Hannigan in Annie en dan nu als hoerenmadam Tos in Yab Yum- Het Circus van de Nacht.

Jacques d’ Ancona van het Dagblad van het Noorden noemde haar in zijn recensie vertederend, verzoenend. Na de afscheidsvoorstellingen in Koninklijk Theater Carré van 5 t/m 24 februari staat een wereldreis gepland die haar o.m. zal brengen bij haar (klein)kinderen in Japan en op Bali.

Lees ook:Musical ‘Annie’ in première
Lees ook:Bas Muijs en Richard Groenendijk in show over Yab Yum
Lees ook:Cindy Bell en Joey Schalker in musical Annie
Lees ook:Yab Yum: Variété met een grote V!
Lees ook:‘Daddy Warbucks’ overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>