Tony Neef en Mariska van Kolck in ‘Sonneveld’

Er komt een musical over het leven van Wim Sonneveld. Musicalacteur Tony Neef gaat de hoofdrol vervullen in de door Albert Verlinde geproduceerde voorstelling. Mariska van Kolck zal Conny Stuart gaan spelen.

Wim Sonneveld (1917-1974) wordt beschouwd als een van de grootste cabaretiers die Nederland ooit heeft gekend. Hij was verantwoordelijk voor talloze iconische typetjes, zoals Willem Parel, Nikkelen Nelis en Frater Venantius. Sonneveld scoorde talloze hits met klassiekers als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en De kat van Ome Willem.

Tony Neef brak door met zijn rol in Miss Saigon.  Hij noemt de hoofdrol in Sonneveld “de kroon op mijn werk.” De liedjes van Wim Sonneveld zijn hem niet onbekend. Tien jaar geleden stond de acteur in de toneelvoorstelling ‘Telkens weer het dorp’, een hommage aan tekstschrijver Friso Wiegersma, de vaste partner van Sonneveld.
Mariska speelde eerder in musicals als Chicago, The Little Mermaid en Oliver!

De musical wordt geregisseerd door Eddy Habbema die onder andere ook Daddy Cool en Shrek de Musical regisseerde. Het script wordt geschreven door Pieter van der Waterbeemd.

De musical Sonneveld gaat van oktober 2013 tot en met maart 2014 door Nederland touren.

Lees ook:Cast musical ‘Sonneveld’ bekend
Lees ook:Vernieuwde editie van Sonneveld de musical terug in DeLaMar
Lees ook:Freek Bartels en Bill van Dijk in musical Sonneveld
Lees ook:William Spaaij maakt 20 maart debuut in Sonneveld in DeLaMar
Lees ook:William Spaaij vanavond weer in Sonneveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>