Unieke hommage aan Frans Halsema door Marijn Brouwers

FHOp maandag 3 maart 2014, precies één week na de dertigste sterfdag van Frans Halsema, brengt zanger/theatermaker Marijn Brouwers in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw een muzikaal eerbetoon aan deze legendarische cabaretier, musicalzanger en liedjesman. Brouwers, die zich in dit programma eenmalig laat vergezellen door Willem Nijholt en Anne-Marie Jung, wordt muzikaal begeleid door pianist Marc-Peter van Dijk en drie strijkers. In 2014 is het niet alleen 30 jaar geleden dat Frans Halsema overleed, hij zou ook 75 jaar oud geworden zijn.

Marijn Brouwers was afgelopen seizoen te zien in de theaters met de muzikale ode Beste meneer HalsemaWegens succes maakt deze voorstelling op dit moment een reprisetournee (tot en met 29 maart 2014). Het eenmalige concert op 3 maart in Het Concertgebouw maakt deel uit van die tournee.

Marijn Brouwers: “Het afgelopen jaar vond men het te gek dat die bekende liedjes als Zondagmiddag Buitenveldert, Kees, Ik mis en Voor haar eindelijk weer eens werden uitgevoerd. Vaak kwamen er na afloop mensen naar mij toe met herinneringen aan Frans en aan zijn optredens. In Het Concertgebouw wil ik daarom vieren hoe groots en bijzonder hij voor velen was en nog steeds is.”

Frans Halsema overleed op 24 februari 1984. Memorabel zijn de samenwerking met Gerard Cox en zijn optreden in de musical En nu naar bed, samen met Jenny Arean. Ver daarvoor al oogstte Halsema in 1967 veel succes in Het Concertgebouw. De door hem gezongen Boekenbal-lade Tante Mien, mag ik je titels even zien werd een hit; er zijn zelfs mensen die dat optreden in Het Concertgebouw als zijn doorbraak zien.

Foto: Jeroen Luiten

Lees ook:Marijn Brouwers met Frans Halsema-hommage in Concertgebouw tijdens Robeco SummerNights
Lees ook:Marijn Brouwers komt in 2014 opnieuw met Beste Meneer Halsema
Lees ook:Marijn Brouwers krijgt een 9 voor ‘Beste meneer Halsema’!
Lees ook:Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour
Lees ook:Marijn Brouwers eert Charles Aznavour in Concertgebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>