Soldaat van Oranje organiseert Gezichten van Vrijheid en Theaer na de Dam

In aanloop naar 4 en 5 mei 2014 organiseert Soldaat van Oranje in samenwerking met stichting GO4media en hun project Gezichten van Vrijheid een initiatief waarbij een gezicht wordt gegeven aan de generatie die WOII heeft meegemaakt. Het zal niet heel lang meer duren voordat deze hele generatie Nederlanders er niet meer is.

Om de gezichten en verhalen uit de oorlogstijd voor altijd te behouden zijn de twee organisaties dit initiatief aangegaan. Iedereen kan vanaf vrijdag 11 april op de website http://www.soldaatvanoranje.nl/gezichten_van_vrijheid/ een selfie uploaden met een foto van iemand uit zijn of haar naaste omgeving die de oorlog heeft meegemaakt of een verhaal delen uit die tijd. Op deze manier ontstaat, als een digitaal monument, een ketting van gezichten en verhalen uit de Nederlandse geschiedenis die voor altijd bewaard blijven.

Theater na de Dam
In het kader van Theater na de Dam is op zondagavond 4 mei, om 21:00 uur, na de Nationale Dodenherdenking, de muziektheatervoorstelling Als wij niets doen… te zien in de Leidse Schouwburg in Leiden. Cast en orkest van Soldaat van Oranje  spelen een door Edwin de Vries en Nico de Vries samengesteld programma. De acteurs brengen een avond op de Tweede Wereldoorlog geïnspireerde verhalen, gedichten en liedjes die allen in het teken staan van ‘keuzes maken’. Uiteraard ook met enkele scènes en liedjes uit de musical zelf. Bij de repertoirekeuze is vooral getracht om de oorlog zoals die in Leiden beleefd is, centraal te stellen.

Voor meer informatie en kaarten: www.stadspodia.nl en via 0900-9001705 (25 ct pm) of www.theaternadedam.nl.

Lees ook:Als wij niets doen…
Lees ook:Koningin aanwezig tijdens wereldpremière ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ herdenkt via website
Lees ook:Nieuwe castleden voor Soldaat van Oranje
Lees ook:Edwin de Vries gaat zelf rol spelen in ‘Soldaat van Oranje’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>