Als wij niets doen…

Op vrijdag 4 mei, na de Nationale Dodenherdenking, is om 21.00 uur de  speciale, eenmalige voorstelling Als wij niets doen… te zien in Koninklijk Theater Carré. De cast van Soldaat van Oranje – De Musical brengt samen met een aantal bijzondere gasten een avond met verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, met scènes en liedjes die allen in het teken staan van ‘keuzes maken’.

In de piste van Carré spelen en zingen castleden van Soldaat van Oranje op 4 mei een aantal scènes en liedjes uit de musical. De scènes en liedjes worden afgewisseld door bijdragen van een aantal speciale gasten. Zo is Ellis Brandon, de laatste vrouwelijke Engelandvaarder die nog leeft, te gast. Haar kleindochter Carlijn Vis (1983) schreef de roman Vrij spel, gebaseerd op de belevenissen van haar oma. Het boek is vanaf 19 april te verkrijgen. Ellis was 17 jaar toen de oorlog uitbrak en rolde vrijwel direct in het verzet. ‘Je laten bezetten, dat deden we niet. Dat is nooit een optie geweest.’

De musical Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt is Erik 23 jaar en studeert in Leiden. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Meer gasten worden de komende weken bekend gemaakt op www.theaternadedam.nl.

Op www.carre.nl en via 0900 25 25 255 (€1,30 p/g) is de kaartverkoop voor ‘Als wij niets doen…’ reeds gestart. Kaarten voor deze eenmalige muziektheatervoorstelling kosten slechts € 15,00.

Lees ook:Win het boek ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Soldaat van Oranje organiseert Gezichten van Vrijheid en Theaer na de Dam
Lees ook:Cast ‘Soldaat van Oranje’ ontmoet de koningin (foto’s)
Lees ook:Koningin aanwezig tijdens wereldpremière ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Boek ‘Soldaat van Oranje’ opnieuw uitgebracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>