Nieuwe musical ‘Cailini’ door Opleidingsklas Cadenza

caliniDe opleidingsklas van Cadenza Theateropleidingen speelt op 17 en 18 mei de musical ‘Cailini’. De Opleidingsklas is bedoeld voor leerlingen van 14 tot en met 25 jaar die ambities hebben in toneel-, tv- of filmwereld. Oud-leerlingen zijn aangenomen bij onder andere de Frank Sanders Academie, Codarts, Theaterschool Rotterdam en spelen nu zelf voorstellingen.

In mei sluit de Opleidingsklas het seizoen af met een gloednieuwe musical die speciaal voor de leerlingen geschreven werd, afgestemd op hun kwaliteiten en ambities. Tekstschrijver Sebastiaan Smits schreef en vertaalde tientallen toneelstukken voor Greg & Baud Productions en Storytellers, waaronder ‘De Sneeuwkoningin’ en ‘De Vliegende Hollander’. Componist Harry koning maakte onder meer de musicals ‘Camille – Een leven in steen’, ‘Belfast’ en ‘De Deadline’. ‘Camille’ oogstte groot succes in Nederland, België en Korea en won vijftien verschillende prijzen wereldwijd.

Magdalene Laundry
‘Cailini’ – de Ierse term voor ‘meisjes’ – volgt het wel en wee van een Magdalene Laundry, een meisjesinternaat in het Ierland van 1937. De meisjes die er bij de nonnen wonen, werken hard in de wasserij en zijn doodsbang voor de strenge Moeder-Overste. Natuurlijk dromen ze van de buitenwereld, van jongens, van een gezin ooit. Maar verder dan dromen durven ze niet te gaan. Maar dan komt Keeva naar het klooster. Ze is opstandig, fel en hard, maar ze leidt de andere meiden wel in een stille opstand tegen het strenge gezag.

‘Cailini’ is zien op zaterdag 17 en zondag 18 mei a.s. om 20:00 uur in de Theaterzaal van het CKC. Kaarten kosten €5,- en zijn te verkrijgen via www.cadenzatheater.nl

Lees ook:Audities voor Opleidingsklas Cadenza Theateropleidingen
Lees ook:Musical Aladdin in première
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy viert feestelijke opening
Lees ook:Video: Musicalcast ‘Ghost’ in Londen
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy speelt Alice in Anderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>