Dutch Junior Musical Academy speelt Alice in Anderland

Alice-in-AnderlandOp 23 mei 2015 spelen leerlingen van de Dutch Junior Musical Academy de première van de musical Alice in Anderland in het Cascade Theater te Hendrik-Ido-Ambacht. Deze bewerking van het bekende verhaal van Lewis Carroll is geïnspireerd op de film van regisseur Tim Burton, de bijzondere stijl uit zich in zang, dans en regie. De rol van Alice wordt gespeeld door de 12-jarige Jolien Giovinazzo, samen met acteur Jeroen Thoms die de rol van Hoedenmaker vertolkt en 38 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar vertelt zij het verhaal over durven en dromen, opgroeien en de kracht van verbeelding.

Creatief team
Componist Gijs van Winkelhof is schreef de bijzondere muziekstukken voor de musical en onder supervisie van choreograaf Jan Knoppers werden de choreografieën gemaakt. Liedteksten en script zijn van de hand van theatermakers Petra Visser en Lyzette Havinga.

Met het project ‘In Anderland’ krijgen basisscholen de mogelijkheid hun leerlingen kennis te laten maken met theater. Een complete klas komt de musical bezoeken en krijgt in de weken erna workshops op school waarbij zij stukken aanleren uit de musical. De Dutch Junior Musical Academy biedt hiermee een unieke manier van cultuureducatie aan.

Tickets
Op 23 mei beleeft Alice in Anderland haar première, in november volgt een tweede voorstelling, waarvan de datum binnenkort bekend wordt gemaakt. Tickets zijn te koop via de website www.musicalacademy.nl.

Lees ook:Alice in Anderland on Tour
Lees ook:DJMA brengt CD ‘Alice in Anderland` uit
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy viert feestelijke opening
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy organiseert Musicalkampen
Lees ook:Swingend nieuwjaarsconcert Dutch Junior Musical Academy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>