Musicalmoord bij Peter R. de Vries

In de nacht van 15 op 16 juli 1989 werd op de Muyskenlaan in Delft het stoffelijk overschot gevonden van de 32-jarige Wilma Bres. Zij bleek op letterlijk een steenworp afstand van haar huis met meerdere messteken om het leven te zijn gebracht. Bijna een kwart eeuw later is het nog altijd een raadsel waarom deze keurige vrouw werd vermoord. Het misdrijf heeft altijd de speciale belangstelling gehad van Peter R. de Vries. Niet alleen omdat de dader nooit werd gevonden, maar vooral omdat de zaak unieke en bizarre elementen heeft.

Wilma Bres bleek op de avond voor de moord een rol te hebben gespeeld in de musical Sweeney Todd van de Amerikaans componist Stephen Sondheim. In de originele uitvoering van het stuk wordt de door Wilma vertolkte mrs. Lovett door haar man Sweeney Todd vermoord, een afloop die niet in de uitvoering van het Delftse theatergezelschap Stap In was opgenomen.

Peter: “Het bizarre is nu dat Wilma Bres na afloop van de voorstelling, toen ze naar huis fietste, dus in werkelijkheid werd vermoord. Ik heb me altijd afgevraagd of dit nu louter toeval was, of dat bijvoorbeeld iemand uit het publiek geïnspireerd is geweest om het onvoltooide stuk alsnog van een dramatisch slotakkoord te voorzien.”

Begin dit jaar kreeg Peter na uitvoerige correspondentie met het Openbaar Ministerie in Den Haag inzage in het volledige dossier. Dit resulteerde in een uitvoerig onderzoek, waarbij Peter samen met een oud-rechercheur die vanaf het begin bij de zaak betrokken is geweest, alle scenario’s nog eens naliep.

Peter: “Het dossier was ongelooflijk boeiend en eigenlijk heeft de zaak nog meer bizarre kenmerken dan ik altijd had gedacht. En ik heb de overtuiging dat een oplossing van deze geruchtmakende musical-moord nog altijd kan. Als dát mede door deze uitzending in de laatste reeks van mijn programma kan worden bereikt zou dat geweldig zijn.”

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever met deze musical-moord is te zien op zondag 13 mei om 21.30 uur bij SBS 6

Lees ook:Edwin de Vries gaat zelf rol spelen in ‘Soldaat van Oranje’!
Lees ook:De Reisopera presenteert musical thriller Sweeney Todd met o.a. Sanne Wallis de Vries, Dale Duesing en Doris Baaten
Lees ook:Preview: Natalee, de musical
Lees ook:Sweeney Todd heeft een eigen Youtube kanaal
Lees ook:Woezel en Pip winnen ANWB Publieksprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>