10 jaar Musical Awards gala

De Johnny Kraaijkamp Musical Awards werden voor de 10e keer uitgereikt, dan pak je natuurlijk uit. De avond begon met de crème de la crème van de musicalwereld die ons passeerden op de rode loper. Er leek geen einde aan te komen.

Sommigen showen hun bijzondere creaties anderen hun nieuwe liefde. Kim Lian leek verslaafd aan haar mobieltje want zelfs op de rode loper liet ze hem niet los.

Natuurlijk waren Erwin van Lambaart en Joop van den Ende ook aanwezig met hun prachtige vrouwen. Gordon had zijn eigen cameraploeg meegenomen voor zijn nieuwe glamour programma. Hij nam Jamai op sleeptouw en voorspelde zelf de koppen van de Telegraaf al: “nieuw setje”. Hij had ook nog een onderonsje met Roy, één van de finalisten van “Op zoek naar Joseph”.

Nu werd het tijd voor het Gala zelf. Vanuit de persruimte, waar we werden voorzien van een heerlijke maaltijd, zagen we op tv schermen het gala. Bij sommige winnaars werd verbaasd gereageerd, bij anderen gegild. Laptops op tafel, want de foto’s moesten natuurlijk direct verwerkt worden. Hilarisch vond iedereen de persiflages van Carlo en Irene. Zij kropen in de huid van Erwin van Lambaart en Marianne van Wijnkoop. Erwin van Lambaart persifleerde op zijn beurt de persiflage die Carlo van hem deed, toen hij de award in ontvangst nam voor Les Misèrables.

We zagen voorproefjes van verschillende producties, waaronder Hairspray en The Full Monty, waarbij de heren zich naakt gaven achter een doek waar op te lezen stond: “later meer!”.

Alan Menken, amerikaanse componist die vooral bekend is van de muziek uit de Disney films en de nieuwste productie Sister Act, mocht een oeuvre award in ontvangst nemen. Beauty’s uit Nederland (Chantal Janzen), Duitsland, Italië, Spanje en Rusland zongen liedjes uit de musical Beauty and the Beast als eerbetoon.

Ook Joop van den Ende werd onverwacht verrast met een award: “Getemde vrijheid”. Hij krijgt deze award voor alles wat hij voor de musical heeft betekend in Nederland.

Na het geweldige gala was het tijd voor de groepsfoto. Fotografen verdrongen zich om de beste foto’s te maken. De avond werd afgesloten met een diner voor alle genomineerden en gasten.

Op naar het 11e gala!

Tekst en foto’s: Debby van Rooijen

De foto’s mogen niet zonder toestemming voor publicatie gebruikt worden. Ook niet op internet.

Lees ook:Erwin van Lambaart naar Niehe Media
Lees ook:Onthullingen van Joop van den Ende in biografie
Lees ook:Erwin van Lambaart houdt radiodagboek bij
Lees ook:Erwin van Lambaart stapt op bij Stage Entertainment
Lees ook:10 Jaar Musical Awards op TV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>