Onthullingen van Joop van den Ende in biografie

Sinds woensdag 24 oktober 2012 ligt de nieuwe biografie van theaterproducent Joop van den Ende in de winkels. Het boek, dat is geschreven door Henk van Gelder, op initiatief van Van den Ende zelf, laat veel onthullingen zien.

Het boek verhaald over zijn burn-out, de ware reden achter het vertrek van Erwin van Lambaart, over zijn Broadway-flop met de musical Cyrano en het drama rond TV10, het sterrennet dat rond 1989 maar niet van de grond kwam.
Ook zijn vele successen worden besproken, over de tijd dat Van den Ende de André van Duin Revue opzette, maar ook over zijn eerste tv-successen, zoals de Showbizzquiz, Wedden Dat..? en Dagboek van een Herdershond.

Vertrek Erwin van Lambaart:
Van den Ende onthult de ware reden van vertrek van Erwin van Lambaart uit de directie van Stage. Hij ergerde zich eraan dat Van Lambaart door zijn optreden in tv-programma’s (zoals Zoek naar Evita) een bekende Nederlander was geworden. ‘Hij trad steeds vaker op de voorgrond, ten koste van het bedrijf.’ In januari 2012 werd bekend dat Van Lambaart het bedrijf zou verlaten.

The Entertainment Group:
Van den Ende zag een paar jaar geleden ook niets in een overname van The Entertainment Group, waarvan zanger Marco Borsato mede-eigenaar was.
Borsato hoopte een faillissement uit de weg te gaan door aan te kloppen bij Stage Entertainment, het musicalbedrijf van Van den Ende.

Burn-out
Verder onthult Joop in de biografie dat hij eind jaren ’90 aan depressies leed, pillen slikte en jarenlang in therapie was bij een psychiater. Het was de tijd dat hij bezig was zijn eigen theaterbedrijf op te zetten, ondertussen zelf nog veel tv-programma’s produceerde en samen met John de Mol leiding gaf aan Endemol. Het gelijktijdig bestieren van al die zaken werd hem te veel. Alleen John de Mol wist van zijn bezoek aan de therapeut.

De inmiddels 70-jarige theaterproducent denkt er voorlopig nog niet aan om te stoppen met werken. Wellicht ziet hij in zijn 23 jarige dochter, Iris, een potentiële opvolgster voor het bedrijf. Hoewel het nog lang niet zover is zegt Iris, die nu als productiemedewerkster van Talpa’s The Voice of Holland werkt, op termijn een eigen productiemaatschappij te ambiëren.

Foto: Roy Beusker

Lees ook:Erwin van Lambaart stapt op bij Stage Entertainment
Lees ook:Erwin van Lambaart naar Niehe Media
Lees ook:Erwin van Lambaart houdt radiodagboek bij
Lees ook:Stage Entertainment breidt uit naar Amerika
Lees ook:Biografie over Joop van den Ende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>