Na Palingsoap nu ook Palingmusical


Het kon bijna niet uitblijven: na de vele soaps over Volendam, het succes van de vele Volendamse artiesten als Jan Smit, de 3J’s en Nick & Simon, komt er nu ook een Volendamse musical. Ruud de Graaf en Hans Cornelissen brengen in 2010 deze geheel nieuwe Nederlandse musical over Volendam. Deze musical, genaamd Het Geheim van Volendam, zal de bekendste songs van The Cats, BZN, Jan Smit, Nick & Simon en Maribelle bevatten.

De Graaf & Cornelissen Producties heeft zich de afgelopen jaren onderscheidden met diverse succesvolle nieuwe musicalproducties, gebaseerd op origineel materiaal, zoals Wat Zien Ik?!, De Fabeltjeskrant, Pietje Bell en dit seizoen de musicalversie van Op Hoop van Zegen, die komend seizoen een succesreprise zal beleven. De première van Het Geheim van Volendam staat gepland voor november 2010.

Het Geheim van Volendam is een musical over het fenomeen Volendam. Een positief verhaal over dat bijzondere en wereldberoemde dorp, dat steeds maar weer talentvolle musici en voetballers aflevert. Over de visserij, de toeristen, de bijzondere en hechte gemeenschap en overige opvallende aspecten van het dorp. Met de casting van dit nieuwe project wordt een dezer dagen begonnen en de uiteindelijke castpresentatie zal plaatsvinden in het befaamde Hotel Spaanders aan de dijk in Volendam.

De regie is in handen van Paul van Ewijk. Hij regisseerde o.a. de musical Op Hoop van Zegen. Voor het verdere creatieve team wordt momenteel met diverse mensen gesproken en ook worden contacten gelegd met diverse personen uit Volendam. Klinkt leuk, maar is Nederland inmiddels niet al helemaal Palingmoe?

Lees ook:Het geheim van Volendam
Lees ook:Volendamse les voor cast musical ‘Volendam’
Lees ook:Jan Keizer en Anny Schilder nemen eerste exemplaar VOLENDAM in ontvangst
Lees ook:Maaike Widdershoven en Hilke Bierman in musical over Volendam
Lees ook:Kiki Classen in reprise Op Hoop van Zegen De Musical

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Na Palingsoap nu ook Palingmusical

  1. Geesje

    Ik ben wel palingmoe in elk geval!
    Het moet niet gekker worden, op TV wordt je er al mee doodgegooid, nu ook in het theater dadelijk.

      /   Reply  / 
  2. Lia Leijten

    Geesje ,waarom moet het niet gekker worden????Ik ben trots op ons”volendam” en vind het nooit genoeg .GR.lia

      /   Reply  / 
  3. Dorien van de Loo

    Ik vind Volendam een fantastisch dorp en mijn favoriete band komt er van daan The Cats … Maar ik word ook een beetje kriegel van de soaps!!! Jan Smit , vind ik helemaal verschrikkelijk wat is dat een over het paard getild persoon. Hij doet in mijn ogen Volendam geen eer aan. Dat is heel jammer!

      /   Reply  / 
  4. Ron

    Die gasten doen alles voor geld.

      /   Reply  / 
  5. Ruud Verhees

    Ik word doodziek van al dat Volendam-gedoe

      /   Reply  / 
  6. sjon

    Beste Lia, omdat Geesje dat zo voelt. ‘Trots zijn op’ of ‘respect hebben voor’ sluit natuurlijk niet uit dat het soms wel een overload kan zijn…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>