Maaike Widdershoven en Hilke Bierman in musical over Volendam


Maaike Widdershoven en Hilke Bierman zullen een rol spelen in een musical over Volendam, dat valt vandaag te lezen in de Telegraaf. De Volendamse manager Jaap Buys, onder meer manager van Jan Smit, levert de anekdotes voor de musical.

De musical zal over het wel en wee van het bekende vissersdorp gaan. Maaike speelt Mary, die na twintig jaar Canada terugkeert naar haar geboortedorp. Ze was Volendam ontvlucht na liefdesdrama’s en conflicten. De dood van haar ouders drijft haar samen met haar dochter Rose terug naar Volendam. Mary moet haar ouderlijk huis opruimen, waardoor ze wordt geconfronteerd met de herinneringen die ze had achtergelaten. Vlak nadat ze terug is, gaat Mary langs bij haar jeugdvriendin Lea, gespeeld door Hilke Bierman.

Lea heeft een viswinkel en is getrouwd met voormalig profvoetballer Simon, die door Sunset Boulevard-acteur Jasper Kerkhof gestalte wordt gegeven. Job Bovelander speelt Tom, de zoon van Lea en Simon, en hij zit in een Volendamse boyband. Er zullen uiteraard ook grote Volendamse hits in de musical voorbij komen zoals: ‘Mon Amour’ van BZN, ‘Pak maar m’n hand’ van Nick & Simon, ‘Ik hou van jou’ van Maribelle, ‘Als de morgen is gekomen’ van Jan Smit, ‘One way wind’ van The Cats en ‘Sailing Home’ van Piet Veerman. Er zullen vooralsnog geen Volendamse artiesten meedoen aan de musical. De titel van de musical is nog niet bekend gemaakt.

Lees ook:Preview: Volendam, de Musical
Lees ook:Volendamse les voor cast musical ‘Volendam’
Lees ook:Na Palingsoap nu ook Palingmusical
Lees ook:Volendam de Musical, voor het eerst in Volendam zelf
Lees ook:Jan Keizer en Anny Schilder nemen eerste exemplaar VOLENDAM in ontvangst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>