Biografie over Joop van den Ende

Volgend jaar verschijnt de biografie van musicalproducent Joop van den Ende. De biografie wordt geschreven door journalist Henk van Gelder, theaterrecensent van NRC Handelsblad en auteur van eerdere biografische boeken over onder anderen Simon Carmiggelt, Jacques van Tol en Leen Jongewaard.

Joop van den Ende werkt zelf mee aan de biografie. Zijn levensverhaal omvat de jeugdjaren in Amsterdam-Oost in de wederopbouwtijd, het toont Joop van den Endes eerste schreden in het artiestenvak: als cabaretier, conferencier en acteur in een Batman-kostuum. Van Gelder beschrijft hoe de carrière van Joop van den Ende, via een feestartikelenwinkel, het organiseren van talentenjachten en het management van beatgroepen, een vlucht neemt met zijn eerste professionele producties. Van den Ende brengt De Fabeltjeskrant op het toneel en staat aan de basis van de André van Duin-revue. Dan volgen de eerste televisieprogramma’s, de mislukking van TV10, de successen en flops op musicalgebied en de internationale uitbouw van zijn theaterbedrijf.

Behalve Joop van den Ende zelf komen ook tientallen andere ooggetuigen aan het woord. De geschiedenis van Joop van den Ende beschrijft tegelijkertijd de veranderingen in de Nederlandse amusementswereld en de vrije toneelproducties, de opkomst van de commerciële televisie en de opbloei van de musical in dit land. Het boek over deze unieke theaterman verschijnt bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Lees ook:Onthullingen van Joop van den Ende in biografie
Lees ook:14-Jarige ontwerpt iPhone musical-applicatie voor Joop van den Ende
Lees ook:Joop van den Ende opent op Zuidas
Lees ook:Joop van den Ende Academy KIDS aankomende zomer van start
Lees ook:Zomergasten: Joop van den Ende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>