Stage Entertainment breidt uit naar Amerika

Stage Entertainment breidt de komende tijd haar activiteiten in de Verenigde Staten uit. Dat heeft de theaterproducent zondag gemeld vanuit New York. Het bestuur heeft hiertoe besloten in samenspraak met Van den Ende. Mede daardoor heeft ook Erwin van Lambaart een overstap gemaakt en is hij per 1 augustus verantwoordelijk wordt voor de creatieve ontwikkeling van grote internationale producties voor Stage Entertainment. Van Lambaart is nu nog algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland en Joop van den Ende Theaterproducties.

Stage Entertainment heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op theaterproducties in Europa, met de nadruk op Nederland en Duitsland. Maar het bedrijf, dat vierduizend mensen in dienst heeft, gaat de focus nu toch weer richten op de Verenigde Staten. Van den Ende gaat daar zelf helpen nieuwe titels te produceren. In de jaren negentig produceerde zijn bedrijf ook een flink aantal stukken op Broadway. Maar hij besloot zijn theateractiviteiten in de VS tijdelijk een halt toe te roepen toen hij het, mede vanwege zijn gezondheid, iets rustiger aan moest gaan doen.

Op dit moment werkt Stage Entertainment samen met Whoopi Goldberg aan een soloprogramma over Moms Mabley, één van de eerste zwarte vrouwelijke Amerikaanse comedians. Dit stuk moet in het najaar in première gaan en in eerste instantie in een kleiner theater te zien zijn. Goldberg is ook coproducent van de musical Sister Act, gebaseerd op de gelijknamige film waar zij in de jaren negentig de hoofdrol in speelde. Aanstaande woensdag gaat de musical Sister Act in première op Broadway in New York!

Lees ook:Albert Verlinde Entertainment stopt op Twitter
Lees ook:Erwin van Lambaart stapt op bij Stage Entertainment
Lees ook:Onthullingen van Joop van den Ende in biografie
Lees ook:Whoopi Goldberg in musical ‘Sister Act’
Lees ook:Roel Vente alweer weg bij Stage Entertainment

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>