Sieta Keizer nieuwe artistiek leider M-Lab

Per 1 juni aanstaande wordt Sieta Keizer benoemd als artistiek leider van M-Lab, het laboratorium voor muziektheater in Amsterdam-Noord. Zij neemt de functie over van Koen van Dijk die zich weer volledig gaat richten op freelance schrijf- en regieopdrachten. Keizer wordt verantwoordelijk voor het artistieke beleid. Eerder werd al bekend dat Ton Fiere als algemeen directeur de zakelijke leiding en eindverantwoordelijk van M-Lab voor zijn rekening neemt. Sieta Keizer was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor regies van diverse producties o.a. van het Fontys Conservatorium en Codarts, Hogeschool voor de kunsten.
Ze geeft les waaronder liedinterpretatie en scènestudie. Van 2003 tot 2010 was ze bij Joop van den Ende Theaterproducties als Resident Director betrokken bij o.a. The Sound of Music, Jesus Christ Superstar en Sunset Boulevard en als Casting Director bij o.a. Evita, Ciske de Rat – de Musical en Petticoat. Keizer studeerde zang en regie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vanaf het begin van haar carrière is ze bezig met de creatie en ontwikkeling van verschillende vormen van muziektheater. Koen van Dijk is sinds de oprichting in 2007 artistiek directeur van M-Lab. Onder zijn leiding heeft het laboratoriumtheater in vier jaar tijd een belangrijke positie ingenomen in het Nederlandse theaterlandschap.

M-Lab ontwikkelde zich als hét podium voor niet commerciële buitenlandse musicals en de ontwikkeling van nieuw Nederlands muziektheater. Het initiatief werd de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden met o.a. zeven John Kraaijkamp Musical Awards, de Ondernemersprijs van Amsterdam-Noord en de Prijs van de Kritiek. Voor M-Lab schreef, vertaalde en/of regisseerde Van Dijk een aantal producties zoals Into the Woods, De Vliegende Hollander, De Gebroeders Leeuwenhart, De Geheime Tuin en Sunday in the Park with George. Cyrano is aanstaande juni zijn laatste M-Lab productie als artistiek leider. De grote inspanningen van Van Dijk zijn van onschatbare waarde geweest en M-Lab is dan ook blij dat hij op freelance basis betrokken blijft bij de organisatie. In september verzorgt Van Dijk de regie van The Wild Party.

Lees ook:Koen van Dijk onderscheiden
Lees ook:Musicalsterren in ‘De Leukste Jaren’
Lees ook:Jonge talenten en ervaren acteurs spelen samen in CIRCUS
Lees ook:Musical Misery gaat niet door!
Lees ook:Cast Ja Zanna, Nee Zanna bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>