Koen van Dijk onderscheiden

Oud-directeur van Theater M-Lab Koen van Dijk heeft gisteravond uit handen van stadsdeelvoorzitter Rob Post de Erespeld van Amsterdam-Noord ontvangen. Na afloop van de musical Cyrano, waarvoor Koen tekst en regie voor zijn rekening nam, speldde Rob Post hem het sieraad op. De erespeld ‘de knoop van Volten’ is bestemd voor mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor het stadsdeel en een ambassadeur zijn voor Amsterdam-Noord.

Sinds de oprichting van M-Lab in 2007 is Van Dijk als artistiek directeur betrokken geweest bij M-Lab. Onder zijn leiding heeft het laboratoriumtheater in vier jaar tijd een belangrijke positie ingenomen in het Nederlandse theaterlandschap. M-Lab ontwikkelde zich als hét podium voor niet commerciële buitenlandse musicals en de ontwikkeling van nieuw Nederlands muziektheater. Het initiatief werd de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden met onder meer zeven John Kraaijkamp Musical Awards, de Ondernemersprijs van Amsterdam-Noord 2009 en de Prijs van de Kritiek 2010. Voor M-Lab schreef, vertaalde en/of regisseerde Van Dijk een aantal producties zoals Into the Woods, De Vliegende Hollander, De Gebroeders Leeuwenhart, De Geheime Tuin en Sunday in the Park with George. Sinds kort heeft Koen van Dijk afscheid genomen als directeur van M-lab. Hij gaat zich weer volledig richten op freelance schrijf- en regieopdrachten. Zijn functie bij M-Lab is overgenomen door Ton Fiere als algemeen directeur en zakelijk leider en Sieta Keizer als artistiek leider.

Foto: Emiel van Lint

Lees ook:Sieta Keizer nieuwe artistiek leider M-Lab
Lees ook:Alex Klaassen en een wild feestje
Lees ook:Joop van den Ende ontvangt Duitse prijs
Lees ook:Wicked en Billy Elliot naar Nederland!
Lees ook:Cast ‘Into the Woods’ bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>