Wicked en Billy Elliot naar Nederland!


Joop van den Ende Theaterproducties maakte  vandaag in de Theaterfabriek in Amsterdam haar toekomstplannen bekend. Het theaterbedrijf wil een volgende stap zetten in de ontwikkeling van de podiumkunstvorm musical in Nederland. Het goede nieuws in deze presentatie is vooral dat de hitmusicals Wicked en Billy Elliot naar Nederland worden gehaald!

De producent presenteerde de programmering voor de komende seizoenen waarin zowel plaats is voor grote internationale hitproducties, klein artistiek werk, klassiekers van het wereldrepertoire als eigen oorspronkelijke producties. Joop van den Ende Theaterproducties wil hiermee creatives en uitvoerende artiesten volop kansen en mogelijkheden bieden zich verder te ontwikkelen. Daarnaast wil het theaterbedrijf het Nederlandse publiek een rijk palet aan kwaliteitsmuziektheater presenteren.

In aanwezigheid van de medewerkers, directies van vele theaters en vertegenwoordigers van opleidingsinstituten werden onder andere de visie en de inhoudelijke keuzes voor de komende jaren bekend gemaakt. Zo tekende Erwin van Lambaart, algemeen directeur en producent van Joop van den Ende Theaterproducties met Koen van Dijk, artistiek leider van het M-Lab, een driejarige samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking houdt onder meer in dat de productie Urinetown op tournee gaat langs verschillende theaters en er een aantal kleine artistieke producties zoals Spring Awakenings en Next To Normal in het M-Lab zullen worden geproduceerd.

Voor het theaterseizoen 2009/2010 waren hieraan voorafgaand de producties Mary Poppins (Circustheater), We Will Rock You (Beatrix Theater), de nieuwe oorspronkelijke productie Petticoat (Nationale Tour), La Cage Aux Folles (Openingsvoorstelling DeLaMar) en nieuwe personality shows van Simone Kleinsma en Tineke Schouten bekend gemaakt. Naast de uit de samenwerking met het M-Lab voortkomende Urinetown maakte Erwin van Lambaart vandaag verder bekend dat Zorro, naar het boek van Isabel Allende en op muziek van de Gipsy Kings, de nieuwe reismusical voor volgend theaterseizoen wordt.

Ook werd een aantal van de producties die de komende jaren in programmering worden opgenomen bekendgemaakt.  Zo zullen na Mary Poppins, dat op 11 april 2010 in première gaat, Wicked en Billy Elliot naar het Scheveningse Fortis Circustheater komen. Voor het Beatrix Theater staan de door Stage Entertainment zelf ontwikkelde productie Sister Act en Jersey Boys op de agenda. Voor de Nationale tour noemde de producent alvast een aantal mogelijke titels voor de komende theaterseizoenen: Miss Saigon, Singin’ in the Rain en een eigen versie The Hunchback of the Notre-Dame.

Foto: Roy Beusker

Volg Musicalblog ook op Twitter!

Lees ook:Genomineerden ANWB Publieksprijs
Lees ook:Stage Entertainment breidt uit naar Amerika
Lees ook:Erwin van Lambaart houdt radiodagboek bij
Lees ook:Erwin van Lambaart stapt op bij Stage Entertainment
Lees ook:Musicalsterren aan de Pupa make-up

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Wicked en Billy Elliot naar Nederland!

  1. remy

    Er word niks verteld over een nieuwe op zoek naar- race.
    Ik ga ervan uit dat ze nu een man nemen en op zoek gaan naar Zorro!!

    Iemand een idee ?

      /   Reply  / 
  2. Samantha

    Ik dacht ook aan Op Zoek Naar Zorro! Verder word ik erg blij van Billy Elliot, Miss Saigon en Jersey Boys, maar vooral Wicked. Misschien een beetje voorbarig maar Noortje vond ik vanaf het begin van OZNMP vooral een Glinda :)

      /   Reply  / 
    1. Annelot

      inderdaad Noortje als Glinda, PERFECT!

        /   Reply  / 
  3. Bas

    Er komen leuke dingen aan! Vooral de dingen zoals Next to Normal en Spring Awakening. Het geweldige kwaliteit muziektheater! IK kijk er naar uit! Zorro is wel leuk, niet echt razend enthousiast. Wicked en Billy Elliot zijn gewoon geweldig! Sister Act, Jersey Boys en de Hunchback zijn ook erg goed! Ben vooral ook erg blij dat Urinetown mag touren. Dan kan een groter deel leren dat dat de briliante stukken zijn! Naja, de Op Zoek Naar wordt Miss Saigon! Chris en Kim worden dan gezocht.

      /   Reply  / 
  4. Mar

    EINDELIJK!

      /   Reply  / 
  5. Sanne

    Jaaa!! Miss Saigon!! Daar ben ik ZO blij mee!! =D
    Weet iemand wanneer die ongeveer zal komen?
    O, geweldig!!

      /   Reply  / 
    1. Annelot

      Het zijn slechts suggesties, dus de vraag is of ze er überhaupt wel zullen komen!

        /   Reply  / 
  6. Annelot

    EINDELIJK, Wicked! Die musical is echt geweldig!
    En Billy Elliot trouwens ook!

    Verheug me daarnaast op de tour van Urinetown en op Siter Act!

      /   Reply  / 
  7. Sthur

    WICKED!!!!!! eindelijk….:-D maar… wie kan Elphaba spelen?? Grappig dat er zoveel ook bij Noortje meteen aan Glinda dachten. Chantal Janzen kan de comedy misschien wel maar ik denk niet dat ze het bereik heeft. Iemand suggesties voor de rol van Elphaba???

      /   Reply  / 
  8. Linda

    Ga Billy Elliot in Londen zien.. Als ie leuk is wil ik hem hier ook zien ^^!

      /   Reply  / 
  9. Jos Hol

    Renee van Wegberg als Elphaba. 100 % geschikt, de beste keus!

      /   Reply  / 
    1. Mar

      Ah nee, echt niet. Als zij Elphaba wordt ga ik niet. Nog geen idee wie wel geschikt is, maar Renee van Wegberg zeker niet. Ze zit bij Joseph al te knijpen met haar stem, zij kan het einde van ‘Defying Gravity’ of ‘No Good Deed’ nooit halen. Past ook niet bij haar stem.

        /   Reply  / 
  10. Sanne

    Het is een officiële presetatie, dan gaan ze heus geen musicals opnoemen die dan tot uiteindelijk niet komen..

      /   Reply  / 
  11. Maya

    Billy elliot is echt geweldig, die zal ik graag gaan bekijken!!!

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Miss Saigon op tour door Nederland | Musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>