Nieuwe opzet gala combineert Musical Awards en VSCD-theaterprijzen

Nadat wij eerder berichtte dat de AVRO de Musical Awards zou willen terug claimen is nu besloten dat het gehele gala zoals we hem kennen niet meer doorgaat. De jaarlijkse toekenningen van de VSCD-theaterprijzen en de nationale Musical Awards zijn niet meer weg te denken uit de wereld van het theater en de musical. Door de initiatiefnemers is vastgesteld dat deze prijzen eenzelfde ambitie nastreven: het eren van de podiumkunstenaars en de bevordering van deze kunstvormen. Waarom dan niet de krachten bundelen?

De nieuwe opzet van het Musical Awards Gala 2011, dat werd gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors, kreeg veel kritiek. Sanne Kraaijkamp noemde de uitreiking van de naar haar vader John Kraaijkamp vernoemde prijzen ‘een aanfluiting’ en miste het ‘officiële galakarakter’. Naar aanleiding van alle kritiek besloten een aantal theaterproducenten geen nominaties meer in te sturen. Albert Verlinde zei dat de awardshow ‘geen toegevoegde waarde meer heeft’ en ook theatermakers Ruud de Graaf en Hans Cornelissen haakten af.

De betrokken partijen onderzoeken in nauw overleg met Bureau Promotie Podiumkunsten en de Avro of de jaarlijkse uitreiking van de podiumprijzen – waaronder de traditionele theaterprijzen als de Louis d’Or en de Theo d’Or en de Musical Awards – gecombineerd kunnen worden tijdens een gala-avond in een geheel nieuwe opzet. Uitgangspunt daarbij zal zijn dat de beoordeling van de desbetreffende prestaties voor het theater toevertrouwd blijft aan de eigen onafhankelijke jury’s en de beoordeling voor de musical op de wijze waarop dat nu gebeurt.

Het overleg over de nieuwe opzet verkeert nog in een pril stadium, maar de eerste gesprekken zijn veelbelovend. Wel is reeds gebleken dat de voorbereiding en de organisatie ervan de nodige tijd zullen vergen. Tegen deze achtergrond heeft het bestuur van de Stichting Musical Awards besloten dit theaterseizoen geen Musical Awards toe te kennen en alle energie en financiële middelen te besteden aan de nieuwe opzet van het gala.

Het ligt in de lijn der verwachting dat het gala in de nieuwe opzet voor het eerst zal plaats vinden aan het begin van het theaterseizoen 2013-2014, waar dus de prijzen voor het seizoen 2012-2013 zullen worden uitgereikt.

Bij de opzet van het gala zijn de volgende organisaties betrokken:

  • Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD)
  • Stichting Musical Awards (SMA)
  • Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP)
  • AVRO

Lees ook:AVRO wil Musical Awards Gala terug
Lees ook:De Gouden PODIUM maand
Lees ook:Frits Sissing presenteert Musical Awards Gala
Lees ook:10 Jaar Musical Awards op TV
Lees ook:Musical Awards 2016 datum aangekondigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>