Willemijn Verkaik gaat samenwerken met Richard Groenendijk

Willemijn Verkaik, momenteel te zien als de groene heks Elphaba in de musical Wicked, gaat samenwerken met  cabaretier Richard Groenendijk. Verkaik, die onlangs werd verkozen tot ‘Most International Wicked Personality 2011’, geeft op 26 juni een eenmalig concert ‘As I am’  in het AFAS Circustheater in Scheveningen.  Zij benaderde de cabaretier om de aankondigingteksten tussen de nummers voor haar te schrijven.

“Ik zou natuurlijk gewoon zelf de nummers droog kunnen aankondigen, maar ik wilde het allemaal net wat theatraler. Ik heb genoeg anekdotes die leuk zijn om te gebruiken maar om de vertaalslag naar theater te maken is niet mijn vakgebied. Een tijd geleden zat ik in de zaal bij Richard en heb toen zo gelachen dat ik meteen wist: hem ga ik vragen om me te helpen bij mijn concert”, aldus Willemijn Verkaik.

Groenendijk: “Ik zag Willemijn jaren geleden in Duitsland als Killer Queen in de musical ‘We Will Rock You’ en werd volledig weggeblazen. Als Elphaba is ze helemaal fenomenaal. Wát een talent. Ik vind het dan ook erg leuk om met haar samen te werken. Het worden geen hele lange conferences maar luchtige teksten waardoor de show ook wat humor krijgt.
Zo vertelde ze me een verhaal over de tijd dat ze nog in een vakantiepark tussen de tafels met gillende kinderen in een slechte jurk, de menigte stond te animeren. Van Centerparcs naar het AFAS Circustheater zeg maar. Kijk, dat soort verhalen kan ik wel wat mee.”

Het concert ‘As I am’ van Willemijn Verkaik is op 26 juni aanstaande in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tevens is ze ook nog steeds te zien in de musical Wicked.

Richard Groenendijk speelt vanaf augustus de hoofdrol in de musical YabYum, circus van de nacht en vanaf maart 2013 gaat zijn soloprogramma ‘Alle Dagen’ wegens groot succes in reprise.

Lees ook:Willemijn Verkaik is ‘Wicked Personality 2011′ geworden
Lees ook:1000 keer Wicked voor Willemijn Verkaik
Lees ook:Willemijn Verkaik solo concert uitverkocht
Lees ook:Willemijn Verkaik geeft concert in DeLaMar Theater
Lees ook:Willemijn Verkaik debuteert met eenmalig concert op Broadway!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>