Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) komt met De Tovenaar van Oz

tovenaar van oz_optHet Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) start dit najaar de tour van de de nieuwe voorstelling: De Tovenaar van Oz. Het verhaal van schrijver Lyman Frank Baum (1856-1919) zal van oktober 2013 t/m mei 2014 in verschillende theaters in Nederland en België te zien zijn.

De Tovenaar van Oz
Het verhaal gaat over het meisje Dorothy uit Kansas dat bij haar Oom Henry en Tante Em in Kansas woont en onbegrepen droomt van een sprookjesland “somewhere over de rainbow”.
Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy  naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed.

Het NJMT maakte eerder grote voorstellingen als Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerboek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter.

Creatives:
Regie: Jaap Dijkhuis
Vocale leiding: Marieke van Diepen
Choreografie: Bart Christiaens
Artistieke leiding: Joanna Woud
Kap en grime: Sebastiaan van der Ham
Artwork: Same Same

Het ensemble bestaat uit 32 NJMT-spelers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar per cast. Er zijn 3 spelersgroepen geformeerd.
Daarnaast spelen 7 volwassen acteurs in de rollen van Vogelverschrikker, Laffe Leeuw, Blikken Man, de goede Heks van het Noorden/Tante Em, de boze heks van het Westen/Miss Gultch,  de poortwachter/Oom Henry en de Tovenaar van Oz  (professor Marvel) zelf.  Medio juni2013 zal de cast bekend worden gemaakt.

De voorstelling wordt geproduceerd door Blue Sky Theaterproducties in samenwerking met het Nationaal Jeugd Musical Theater.

De Tovenaar van Oz zal van oktober 2013 t/m mei 2014 in verschillende theaters in Nederland en België te zien zijn.

Artwork: Same Same (fotografie Maria Heijdendael)

Lees ook:Musical De Tovenaar van OZ van NJMT in première
Lees ook:Derde kindercast ‘Tovenaar van Oz’ in première
Lees ook:Dochters van Martijn Krabbé in Tovenaar van Oz
Lees ook:AUDITIE: Apeldoorns talent gezocht!
Lees ook:De Tovenaar van Oz definitief gestopt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>