Musical over Vincent van Gogh in ontwikkeling

Vincent-van-Gogh650Albert Verlinde heeft twee jaar geleden al aangegeven een musical te willen maken over het leven van de schilder Vincent van Gogh. De doelstelling was toen om die binnen drie jaar op de planken te brengen. Dat leek wat optimistisch, maar eerder dit jaar zijn er een aantal scenes voor zakelijke partners van Albert Verlinde Entertainment gespeeld.“We zijn bezig om een musical over Vincent van Gogh te ontwikkelen,” vertelt Albert Verlinde. “Dat moet een hele grote musical worden. Dat is ook mijn grote wens: een musical zelf ontwikkelen in plaats van iets uit het buitenland te halen. Ik hoop dat we, samen met Han Kooreneef, er iets prachtigs van maken.

Net als de succesvoorstelling Soldaat van Oranje wordt Van Gogh op een ongebruikelijke locatie gespeeld, met een bewegende tribune die het publiek langs verschillende taferelen voert. Producent Albert Verlinde zoekt naar een vaste locatie in Brabant, de provincie waar Van Gogh opgroeide.

Musical Vincent van Gogh gaat naar alle waarschijnlijkheid in 2015 in première.

Lees ook:Musical Vincent van Gogh in première in Van Gogh jaar 2015
Lees ook:Musical Vincent van Gogh uitgesteld
Lees ook:Marijn Brouwers in duet met Liesbeth List op album La Bohème met muziek Charles Aznavour
Lees ook:Shrek de Musical vanaf oktober 2012 in het RAI Theater
Lees ook:De Gouden PODIUM maand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>