Première: Vijftig Tinten… de Parodie

Cast Vijftig Tinten - Anita van Sonsbeek_optZondag 8 september 2013 waren we op de première van Vijftig Tinten.. de Parodie in het Oude Luxor Theater te Rotterdam.
Bij de ingang kreeg het publiek nog even een stropdas omgehangen van onder andere Ferry Doedens, men kon zich nog snel even laten opfrissen in de stoel van de New York Barbershop en toen konden we beginnen.
Vijftig Tinten… de Parodie is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van E.L. James.

Wat kun je verwachten van een parodie op deze veelbesproken erotische boeken-trilogie?
Al vanaf het begin van de voorstelling is de toon gezet. De cast doet auditie voor de voorstelling waar ze zelf in spelen en elke vrouw wilt natuurlijk hoofdpersonage Anastasia spelen, elke man wilt de onweerstaanbare Christian Grey zijn.

De musical is opgedeeld in drie verhaallijnen:
Het verhaal van de schrijfster E.L. James (Jolanda van den Berg), we komen erachter waar zij de inspiratie voor haar boeken vandaan haalt.
Boekenclub Vijtig Tinten - Anita van Sonsbeek_optHet verhaal van drie vrouwen (Rosalie, Eva, Brigitte) die een boekenclub hebben en besluiten Vijftig Tinten Grijs te lezen en het verhaal van Anastasia en Christian Grey (Birgit Schuurman en Han Oldigs) die scènes uit het boek naspelen. Een aantal leden van de cast spelen ook nog eens meerdere rollen in de verhaallijnen.
Hoewel we dus drie verhaallijnen volgen, zijn ze toch met elkaar verbonden. Abel Nienhuis - Anita van Sonsbeek
Er is geen enkele verwarring over waar je in het verhaal zit of met welke karakters je te maken hebt en dat is erg knap gedaan.
Vooral Abel Nienhuis verdient een compliment voor de manier waarop hij zijn vele rollen afwisselt!


Over the top!

Jolanda vd Berg - Anita van Sonsbeek_optJolanda van den Berg speelt onder andere schrijfster E.L. James en legt uit wat de insteek van het verhaal is;
“Wat ontzettend leuk is aan het verhaal, is dat het totaal overdreven lijkt voor mensen die het boek misschien niet hebben gelezen maar dat veel ook letterlijk uit het boek komt. Het boek is gewoon over the top en wij doen daar nog een klein schepje bovenop. Het is leuk dat wij het boek ook niet promoten of belachelijk maken. Het verhaal is zoals het is.”
De veelbesproken innerlijke godin van Anastasia die op haar hoogtepunt een driedubbele achterwaartse flikflak maakt komt zeker aan bod, net als de vanilleseks, de pijnkamer, beste vriend Jorge, het contract en de fantastische vriendin en roomie.
Maar ook voor iemand die het boek niet gelezen heeft is dit een zeer vermakelijke voorstelling.
Vijftig Tinten.. is een aaneenschakeling van vermakelijke grappen die menigeen in het publiek rode oortjes bezorgd.
Jolanda: “Na drie keer repeteren in een leeg lokaal ga je je weleens afvragen of een scène nou echt wel zo grappig is als je denkt. Maar eenmaal voor het publiek komt alles goed. Er word wat afgelachen!”

Birgit Schuurman - Anita van Sonsbeek_optBirgit Schuurman is te zien in de rol van Anastasia en dat doet ze fantastisch. Ze is onschuldig, zeurderig, voor de pauze nog heel erg maagd en helemaal in de ban van multimiljonair Christian Grey, gespeeld door Han Oldigs. Han lijkt in zijn element te zijn als charmante, rijke en succesvolle multimiljonair.Han Oldigs - Anita van Sonsbeek
Ja, de musical is absoluut over de top. Maar omdat het een groot herkenningsfeest is met het boek, de gehele cast goed speelt en zingt en de verhaallijnen origineel en knap zijn bedacht is dit gewoon een erg leuke voorstelling om naar toe te gaan.

Cast
Anastasia – Birgit Schuurman (Alternate: Linda Wagenmakers)
Christian Grey – Han Oldigs
Anna – Rosalie de Jong
Hanna – Eva Poppink
Johanna – Brigitte Heitzer
E.L. James en roomie – Jolanda van den Berg
Niall, Frits en vele andere – Abel Nienhuis
Understudy – Sabine Beens

Band
Menno Theunissen, Bas Schneider en Jelle Douma.

Creatives
Regie – Jasper Verheugd
Regie-assistent – Werner Welslau
Bewerking script – Niek Barendsen
Kostuumontwerp – Robbert Elbers
Decorontwerp – Ascon de Nijs
Lichtontwerp – Mike den Ottolander
Geluidsontwerp – Armand Wouters
1e inspiciënt – Jesse Breebaart

Vijftig Tinten.. de Parodie (18+)  is te zien t/m 13 december in verschillende theaters in Nederland.

Bekijk meer foto’s van de cast en de rode loper op onze Facebookpagina!

Fotograaf: Anita van Sonsbeek

Lees ook:Cast bekend Vijftig Tinten… de Parodie
Lees ook:Ook Linda Wagenmakers in Vijftig Tinten… de Parodie
Lees ook:Vijftig Tinten.. de Parodie in Nederland
Lees ook:Nieuwe musical Pumps en Penalties aangekondigd
Lees ook:Teamwissel Pumps & Penalties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>