Janke Dekker en Jelka van Houten in Garland & Minnelli

garland_en_minnelli_512x275_tcm8-302498_opt
Janke Dekker en Theo Nijland maken een voorstelling over de wereld van Judy Garland en Liza Minnelli, de Hollywoodsterren van weleer.

Verhaal
Somewhere Over The Rainbow, Maybe This Time; Wereldberoemde songs die herinneringen oproepen aan de legendarische glamour van Hollywood. Songs die onlosmakelijk horen bij  twee wereldsterren: Judy Garland & Liza Minnelli. Geen doorsnee moeder en dochter. Het leven van Minnelli is bijna een kopie van dat van Garland. Maar welke dochter, doorsnee of niet, wil op haar moeder lijken? Judy Garland stierf op 47 –jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers. In deze voorstelling gaat de 47-jarige Liza op zoek naar haar moeder; “ het icoon Judy Garland” Aan de hand van wereldberoemde songs en nieuwe liedjes van Theo Nijland dringen we langzaam door tot de kern van wat deze vrouwen zo bijzonder maakt.  Twee vrouwen met het zelfde lot:  altijd en overal in de spotlights van hun eigen succes.

Cast en creatives
Judy Garland wordt door Jelka van Houten gespeeld en Janke Dekker kruipt in de huid van Liza Minnelli. Theo Nijland zal te zien zijn als “de man”. Het script is geschreven door Lars Boom en de regie is in handen van Marcel Sijm.

Garland & Minnelli  is op 30 september in première gegaan en is tot en met 18 januari 2014 te zien in verschillende theaters in heel Nederland.

foto: Govert de Roos

Lees ook:Musical over Judy Garland en Liza Minelli
Lees ook:Anne Hathaway gaat Judy Garland spelen
Lees ook:Op zoek naar Dorothy… en Toto!
Lees ook:Willem Ruis, de show van zijn leven geeft eerste interview
Lees ook:Woody Allen inspiratiebron voor M-Lab productie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>