Op zoek naar Dorothy… en Toto!


Er komt weer een zoektocht naar een hoofdrolspeler in een musical aan en dan hebben we het niet over Mary Poppins. Ook de Britse zender BBC gaat in 2010 op zoek naar een hoofdrolspeelster, namelijk Dorothy voor de musicalversie van The Wizard Of Oz. Maar dat is nog niet alles: ook het hondje Toto wordt gezocht via het televisieprogramma!

De show zal worden gepresenteerd door Graham Norton en ook Andrew Lloyd Webber zal weer de jury van de show aanvoeren. Er gaan geruchten dat Liza Minnelli een van de nieuwe juryleden zal zijn.  Haar moeder, judy Garland, speelde ooit de rol van Dorothy.

In het persbericht zegt Andrew Lloyd Webber: ‘De vorige talentenjachten hebben een heel positief effect gehad op de musicals in Groot Brittannië, en ik verheug me er op om weer met de BBC te werken en op zoek te gaan naar Dorothy, een legendarische rol die natuurlijk onsterfelijk gemaakt is door de jonge Judy Garland in de film in 1939. Maar als een echte katten-man, vind ik de zoektocht naar Toto toch erg beangstigend.’

The Wizard of Oz werd in 1903 geschreven door L. Frank Baum en werd wereldberoemd door de verfilming met Judy Garland als Dorothy uit 1939. De musicalversie beleefde zijn premiere in 1987 door de Royal Shakespeare Company in Londen. De musicalversie was in de zomer van 2008 nog te zien in de Royal Festival Hall. In Nederland vulde Nurlaila Karim de rol van Dorothy in de musical The Wiz.

Lees ook:Zoektocht naar Dorothy
Lees ook:Anne Hathaway gaat Judy Garland spelen
Lees ook:Sophie Evans wordt toch Dorothy
Lees ook:Andrew Lloyd Webber heeft prostaatkanker
Lees ook:Janke Dekker en Jelka van Houten in Garland & Minnelli

1 Reacties // Reageer

One thought on “Op zoek naar Dorothy… en Toto!

  1. Pingback: Andrew Lloyd Webber weer in ziekenhuis | Musical

  2. Roos Schaap

    ik ben 13 jaar als ik auditie kan doen komt mijn droom uit. ik ben wie jullie zoeken. ik beloof jullie dat als jullie mij niet kiezen jullie voorstelling een prutje word dus kies mij en laat mij auditie doe.
    ik ben een leuke spontane frisse meid die zig goed kan presenteren.

    met vriendelijke groetjes
    van Roos Schaap

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>