Jochum ten Haaf te zien in War Horse

JtHJochum ten Haaf maakte gisteravond tijdens Opium TV bekend dat hij in War Horse de rol van Duitse officier Friedrich Müller gaat spelen. Jochum was eerder zowel op Broadway als op West End te zien als Vincent van Gogh in de Britse Theaterproductie Vincent in Brixton. War Horse is vanaf juni te zien in Koninklijk Theater Carré, de première vindt plaats op 14 juni 2014.

Jochum ten Haaf
Jochum gaat in War Horse het personage Friedrich spelen. Friedrich raakt tijdens de Eerste Wereldoorlog innig bevriend met het paard Joey en er ontwikkelt zich een bijzondere band. Jochum studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij won voor zijn rol van Vincent van Gogh in Vincent in Brixton een Theatre World Award New York. Speelde bij Toneelgroep Amsterdam en het Nationale Toneel en was meer recent  te zien in Ten Liefde, De Beminde, Wiener Wald, Onze Paus, Les Enfants du Paradis en Marcelle’s Onschuld. Speelde rollen in televisieseries waaronder Vuurzee II, Lucia de B, de Europese serie Suitcase Trilogy, de Britse mini-serie Charles II, Power & Passion en de Amerikaanse televisieserie Crossing Lines. Is winnaar van de Olivier Award Best Play 2002, Critics Circle Award London 2005 Best Play (Harvest) en was genomineerd voor een Critics Circle Award New York en Evening Standard Award London (Vincent in Brixton).

War Horse

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met de Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 4,7 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey, het geliefde paard van de jonge Albert, verkocht aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk verscheept. Daar raakt hij al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jongen Albert kan Joey niet vergeten en, nog te jong om in het leger te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen. Een opmerkelijk verhaal over moed, loyaliteit en vriendschap. War Horse beschikt over baanbrekend poppenspel werk van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, die de paarden tot leven brengt op het podium.

Oorspronkelijk geregisseerd door Marianne Elliot en Tom Morris, decorontwerp van Rae Smith, licht door Paule Constable, paardchoreografie door Toby Sedgwick. De puppeteer regisseurs zijn Basil Jones en Adrian Kohler, video design van 59 Productions Ltd, liedteksten door John Tams, muziek van Adrian Sutton en geluidsontwerp door Christopher Shutt.

Fotocredits: Moniek Wassenaar

 

Lees ook:Wereldwijd theaterfenomeen War Horse tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré
Lees ook:War Horse in voorjaar 2015 naar België
Lees ook:Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse
Lees ook:Cast War Horse compleet!
Lees ook:War Horse na Carré te zien in vijf Nederlandse theaters, Kay Greidanus speelt hoofdrol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>