Sit Down! nieuwe productie van Dutch Junior Musical Academy

Sit Down! fotograaf Monique IJzerHet gaat goed met de Dutch Junior Musical Academy. De musicalschool uit de Hoeksche Waard is druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe musical Sit Down! die vanaf mei twaalf keer op het podium is te zien.

Sit Down! is een musical met verrassende en grappige showmomenten en verhaalt over de weg naar het sterrendom en de keuzes die je daarin moet maken. Volg je de massa, of je hart? Doe je het alleen, of werk je samen?
De musical vertelt over student Maxwell die naast een talent voor wiskunde ook een groot talent voor zingen blijkt te hebben. Tegen alle verwachtingen in koos hij ervoor om te gaan studeren aan de Royal Academy of Performing Arts in Londen. Een school waar iedere jongere van droomt en waar menig beroemde artiest ooit zijn opleiding volgde. Directrice Ms. Marble en haar rechterhand Jullien hebben jaar na jaar de ‘Performing Arts Trofee’ met hun Academy weten binnen te slepen. Ook dit jaar denken zij de overwinning weer te behalen met hun befaamde acts uit het Zwanenmeer en Shakespeare. Maar de leerlingen denken hier dit jaar anders over en komen in opstand. Ook de komst van nieuwe leerlingen uit verschillende landen zorgt voor opschudding. Artistiek leider Jullien raakt in tweestrijd….zal hij trouw blijven aan Ms. Marble of luisteren naar de vernieuwende plannen van zijn leerlingen?

“Sit Down! is speciaal ontwikkeld omdat we een productie wilden maken met alle, bijna honderd, leerlingen van de academy. Het is daarmee ook het grootste project dat we tot nu toe gemaakt hebben. Om iedereen ook een aandeel in de voorstelling te geven hebben we besloten te gaan werken met twee casts.” vertelt Lyzette Havinga, die naast het schrijven van het script wederom ook de regie en choreografie voor haar rekening neemt. Afgelopen week begonnen de repetities en de kinderen pakken het snel op. “Het is knap om te zien dat ze al snel zo’n hoog tempo aan nemen”, vult Petra Visser, verantwoordelijk voor de liedteksten en vocale begeleiding, aan, “bijna alle kinderen hebben al in een of meerdere voorstellingen van ons gespeeld. Dat is nu in hun voordeel, omdat ze weten hoe wij te werk gaan met ze.”

Vanaf 10 mei is Sit Down! twaalf keer te zien in De Lindehoeve in Oud-Beijerland. Speeldata bekijken en kaarten reserveren kan via de website www.musicalacademy.nl

Fotograaf: Monique IJzer

Lees ook:Dutch Junior Musical Academy viert feestelijke opening
Lees ook:Swingend nieuwjaarsconcert Dutch Junior Musical Academy
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy viert vijfde verjaardag
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy organiseert Musicalkampen
Lees ook:Dutch Junior Musical Academy speelt Alice in Anderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>