Soldaat van Oranje tot juni 2015 in het theater

svoSoldaat van Oranje  is verlengd tot en met juni 2015. Dit heeft de producent onlangs bekendgemaakt. De musical ging op 30 oktober 2010 in première en is inmiddels door ruim 1,4 miljoen bezoekers gezien. Op dit moment is het de langstlopende voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis. Verhaal
Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik en zijn vriendengroep, die al feestvierend door het leven gaan tot de oorlog uitbreekt. Erik gaat het verzet in, maar vlucht uiteindelijk naar Engeland, waar koningin Wilhelmina iedere Engelandvaarder persoonlijk begroet. Zij mist het contact met haar volk en Erik zet met behulp van zijn vrienden Contact Holland op. Dit is niet geheel zonder gevolgen en het blijkt dat niet iedereen binnen de vriendengroep te vertrouwen is.

Cast
Sinds 15 augustus speelt de musical in een deels vernieuwde samenstelling.  Zo zijn onder anderen Huub Stapel, Mark Rietman, Olga Zuiderhoek en Anne-Wil Blankers aan de cast toegevoegd. Huub en Mark delen de rol van Van ’t Sant met Kees Hulst en Nico de Vries. Olga en Anne-Wil zijn samen met Juul Vrijdag en Myranda Jongeling afwisselend te zien als Koningin Wilhelmina.

Stefan Rokebrand en Dorian Bindels delen de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema en Bente van den Brand en Loes Haverkort die van Charlotte. Kevin Schoonderbeek en Anne Prakke spelen afwisselend de rol van Fred. Verder bestaat de cast uit onder anderen Thomas Cammaert (Anton), Boy Ooteman (Chris), Roel Dirven (Bram) en Daan Colijn (Paul).

Soldaat van Oranje – De Musical is in ieder geval tot en met juni 2015 te zien in de TheaterHangaar in Katwijk.

Lees ook:Huub Stapel en Olga Zuiderhoek in Soldaat van Oranje
Lees ook:Soldaat van Oranje ook naar Duitsland?
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ beleeft tweede première
Lees ook:Soldaat van Oranje – De Musical is vanaf vandaag verlengd tot en met september 2018
Lees ook:Soldaat van Oranje weer verlengd t/m april 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>