Soldaat van Oranje ook naar Duitsland?

 

svoEdwin de Vries, schrijver en bedenker van Soldaat van Oranje, heeft gemeld dat een producent uit Duitsland serieuze interesse heeft in het produceren van de musical. Zeer waarschijnlijk zal deze over twee jaar in Duitsland te zien zijn. Ook producenten in Japan, het Midden-Oosten en drie in Amerika hebben interesse getoond om Soldaat van Oranje te gaan produceren.

Internationaal
Al eerder is bevestigd dat Soldaat van Oranje in 2014/2015 in Londen te zien zal zijn. De gesprekken over de locatie en de financiën zijn in de laatste fase. Op dit moment wordt door een scriptschrijver bekeken hoe het personage van Koningin Wilhelmina het beste geïntroduceerd kan worden in Engeland. “Voor ons Nederlanders is haar voorkomen en optreden gesneden koek. Voor de Engelsen niet”, aldus Edwin de Vries.

Verhaal
Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik en zijn vriendengroep, die al feestvierend door het leven gaan tot de oorlog uitbreekt. Erik gaat het verzet in, maar vlucht uiteindelijk naar Engeland, waar koningin Wilhelmina iedere Engelandvaarder persoonlijk begroet. Zij mist het contact met haar volk en Erik zet met behulp van zijn vrienden Contact Holland op. Dit is niet geheel zonder gevolgen en het blijkt dat niet iedereen binnen de vriendengroep te vertrouwen is.

Cast SvO cast 3
Gedurende de jaren heeft de cast verschillende samenstellingen gekend. Op dit moment zijn onder anderen Matteo van der Grijn (Erik Hazelhoff Roelfzema), Bente van den Brand (Charlotte), Maarten Heijmans  (Anton), Boy Ooteman (Chris), Daan Colijn (Paul), Noël S. Keulen (Victor), Sophie Schut (Ada), Kevin Schoonderbeek (Fred), Jennifer van Brenk (Hofdame Tessa) en Roel Dirven (Bram) te zien in de musical. De rol van Koningin Wilhelmina wordt afwisselend gespeeld door Juul Vrijdag, Jacqueline Blom, Marisa van Eyle en Myranda Jongeling.

Soldaat van Oranje is in ieder geval nog tot en met april 2014 te zien in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg.

Lees ook:Soldaat van Oranje tot juni 2015 in het theater
Lees ook:Cast ‘Soldaat van Oranje’ ontmoet de koningin (foto’s)
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ beleeft tweede première
Lees ook:Koningin aanwezig tijdens wereldpremière ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Soldaat van Oranje naar Engeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>