Barrie Stevens’ Musical Mania


Barrie Stevens is een begrip in Nederland. Al enkele jaren bereidt hij ambitieuze, aanstormende musicalsterren voor op een plek op het podium. Met masterclasses onder de noemer ‘Musical Mania’ geeft hij jaarlijks maximaal 24 talenten de kans zich verder te ontplooien.

Er wordt hard gewerkt aan de drie disciplines van de Musical. De cursisten krijgen, op zaterdag van 10.30 tot 17.30 uur, in 2 groepen les in zang, dans en drama. De ene helft van de groep start met zang en de ander met dans. Dat wordt halverwege de middag omgedraaid. Op maandag of donderdagavond van 19.00 tot 23.00 krijgen de cursisten dramales van Barrie Stevens. In de 10 cursusweken wordt vanaf dag één naar de uitvoeringen toe gewerkt. Er worden solo’s en ensemblestukken uit alle soorten musicals ingestudeerd. Eventueel zullen er ook spelmomenten van de betreffende musicals aan de orde komen, dit om ook veel speelervaring op te doen.

Deze masterclass is bestemd voor een ieder die zich verder wil professionaliseren in het musicalvak. Heb jij een stille ambitie om je zang, dans of dramatalent te verbeteren of misschien een professionele musicalcarrière te beginnen, dan is Musical Mania voor jou bedoeld. Toon je talent aan publiek en aan producers, casting directors, regisseurs en choreografen. Laat je wens in vervulling gaan en treedt op!

In 2009 worden op 27 en 28 juni audities gehouden voor Musical Mania. Locatie zijn de Brazazouk Studios, Willem Fenengastraat 12 te Amsterdam, vlakbij metrostation Overamstel. Kandidaten dienen danskleding mee te nemen en een stuk tekst van 2 minuten in te studeren. Tevens studeert iedereen een liedje in en neemt hiervan de bladmuziek voor de pianist mee.

Het cursusgeld bedraagt 2.000,- euro (inclusief btw) voor de hele repetitieperiode en de vier voorstellingen die eind november zijn gepland. Inschrijven voor de audities kan tot uiterlijk zaterdag 20 juni via een email naar: [email protected]. Meer info kun je vinden op www.barriestevens.com

Foto: Suzan Vermeulen

Zie voor meer audities ons auditie- en castingforum

Lees ook:Barrie zit niet stil
Lees ook:Barrie stopt ermee
Lees ook:Final Audition Call Musical Talent
Lees ook:Barrie Stevens choreograaf “De Jantjes”
Lees ook:Musicalweek bij Cadenza Theateropleidingen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Barrie Stevens’ Musical Mania

  1. Helen

    Eerst dacht ik ‘jee, wat een geld’ maar omgerekend is het zo’n 20 euro per uur (de uitvoering niet meegerekend) en dan valt het wel weer mee.

      /   Reply  / 
  2. Elise

    Hoe oud moet je hier voor zijn ?

      /   Reply  / 
    1. Suzan

      Volgens mij kun je vanaf 16 jaar terecht.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>