Jos Brink Genesius Penning voor Sven Nigel Blom

Burgemeester Job Cohen reikte vandaag namens Stichting TeksTpieremenT de Jos Brink Genesius Penning voor een veelbelovende student van de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater voor de eerste maal uit.
De winnaar van de penning is Sven Nigel Blom, dit dit jaar afstudeerde aan de Akademie.

Hij ontving de penning na een unanieme voordracht van de vakjury bestaande uit Marjolijn Touw, Mary Michon, Lieneke le Roux, Steven Moonen en Karel Simons.

Uit het juryrapport: “… Sven is, zoals dat in het musicalvak heet, een echte “triple”; een goede zanger, een prima acteur en een uitzonderlijk danser/beweger met een uniek fysiek-komisch talent. Als ensemblespeler blijkt hij een “eye catcher”;  dit echter nooit ten koste, maar altijd ten dienste van het grotere geheel, waardoor een heel ensemble als het ware door zijn aanwezigheid wordt opgetild.
Als solist geeft Sven blijk van fantasie, creativiteit, inlevingsvermogen en innerlijke kracht en ‘last but not least’ de overtuigingskracht en de technische vaardigheden om dit alles over het voetlicht te brengen…”

De jury hoopt dat Sven de prijs zal benutten als stimulans en steun in de rug om zijn talent verder uit te diepen en te perfectioneren en dat hij zich zodoende een geheel eigen plek zal verwerven in het Nederlandse muziek- en musicaltheater.

Lees ook:TeksTpierement zoekt jonge, creatieve talenten
Lees ook:Perspresentatie: Ordinary Days
Lees ook:23e editie JEANS; Wings of Dreams
Lees ook:De Brug MusicalTheater geeft workshops aan Musicalcamp
Lees ook:Rotterdamse Sing-a-Long De Oase Bar geeft een feestje 2017! beleeft feestelijke première

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>