Spektakel-musical ‘14-18’ stopt!

De spektakel-musical ‘14-18’ is wegens succes verlengd tot 2 november, maar daarna valt definitief het doek voor deze musical. Na meerdere verlengingen hebben al bijna 300.000 mensen een kaartje bemachtigd en daarmee is ‘14-18’ de best bekeken musical aller tijden van Studio 100.
Met een topcast van onder anderen Peter Van De Velde, Louis Talpe, Free Souffriau en Jo de Meyere wordt de onzinnigheid van een oorlog vertaald naar een adembenemende voorstelling. Precies 100 jaar na dato zorgt ‘14-18’ ervoor dat de Eerste Wereldoorlog niet alleen in België maar ook in Nederland een veel besproken onderwerp is, ondanks dat Nederland tijdens deze oorlog neutraal bleef en er weinig over bekend is. De cast van ‘14-18’ is nog tot en met zondag 2 november te bewonderen op het twee voetbalvelden grote speelvlak van de Nekkerhal in Mechelen.

Het verhaal
‘14-18’ is een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo’n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen? Op technisch gebied is deze musical een project van ongeziene afmetingen. Het speelvlak van dit theater is twee voetbalvelden groot maar het publiek hoeft niets te missen doordat de tribune met toeschouwers op een filmische manier kan in- en uitzoomen. ‘14-18’ is een gezamenlijk project van Studio 100, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom.


Praktische informatie

De spektakel-musical ‘14-18’ is nog tot zondag 2 november te zien in de Nekkerhal in Mechelen (15 minuten rijden vanaf Antwerpen).
Kijk voor de actuele speellijst, info en tickets op www.1418.nu of bel 0900-2022640 (€0,20 p.m.).

 

Lees ook:Spectaculair afscheidscadeau ‘14-18’
Lees ook:Cast musical ’14-’18 bekend
Lees ook:Vlaamse spektakel musical over Eerste Wereldoorlog in première
Lees ook:Audities: Studio 100 zoekt acteurs & figuranten voor spektakel-musical 40-45
Lees ook:Musical ‘40-45’ nu al verlengd tot half november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>