Enthousiasme alom bij de musical ‘De Bende van de Korenwolf’!

Woensdag 5 oktober ging de musical De bende van De KorenwolfHet geheim van de zoenende gasten, in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Jacques Vriens, de schrijver van de boeken over de Bende van de Korenwolf heeft speciaal voor deze voorstelling een nieuw verhaal geschreven dat ook als tiende deel in de boekenserie uitkomt.

 Het verhaal

De stoere puber Pepijn, de bijdehante Eefie, techneut Joost en kleine Nina beleven weer een hilarisch avontuur in het hotel van hun ouders. Het lijkt wel te spoken. Er verdwijnt eten, Oma’s dure ring wordt gestolen en een meisje uit de klas van Pepijn wordt vermist. Als een deftige baron komt logeren en oma daarvan vlinders in haar buik krijgt, lijkt de chaos compleet. Maar de Bende zou de Bende niet zijn, als ze dit niet zouden oplossen!

De Bende van de Korenwolf wordt met veel enthousiasme gebracht door de hoofdrolspelers. Dat begint al bij de opening als ze zichzelf voorstellen en blijft deze energie wordt de hele musical door vastgehouden. Het verhaal en de liedjes zijn vooral geschreven voor kinderen. Je hoort dan ook de kinderen de gehele voorstelling door lachen. Al in het begin als er door de kleine Nina grapjes over poep gemaakt worden maar ook later in de musical.

Nina, gespeeld door Miloe van Bodegraven, is de grappenmaker van het stel. Je hebt bijna niet meer door dat ze gespeeld wordt door een volwassene. Ze blijft geweldig in haar rol als klein meisje en is wat ons betreft de ster van de Bende! Wat dat betreft zijn alle rollen mooi ingevuld. Marlies Winkel als Eefie, Michiel Rampaart als Pepijn en Joost Kramer als Joost zetten de rest van de bende mooi neer. En tijdens de liedjes is het heerlijk om naar geweldige stemmen te luisteren. Bij deze musical wordt op innovatieve wijze gewerkt met projectie schermen waar een deel van het verhaal zich afspeelt. Leuk detail daarbij is natuurlijk dat ober Goemie alleen te zien is via de projecties en gespeeld wordt door Jacques Vriens zelf.

Jacques Vriens en met liedteksten van Femke Wolthuis (die ook meteen een leuke oma voor haar rekening neemt) hebben een heerlijke musical neergezet die zorgt voor een leuke avond uit. Zelfs tijdens de aftiteling op de schermen blijven de mensen in de zaal zitten. Een hilarisch filmpje is hier debet aan. Die door en door en door gaat en er voor zorgt dat het publiek lachend de zaal verlaat. Na afloop deelde Jacques Vriens het nieuwe boek dat gemaakt is naar aanleiding van de musical uit aan de castleden van de musical!

De voorstelling wordt geproduceerd door FeE/Creaties, het productiebedrijf van Femke Wolthuis en componist Eric Bergsma in samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. De voorstelling maakt gebruik van live muziek en film waarin Vriens zelf meespeelt als de knorrige ober Goemie. Femke Wolthuis schrijft de liedteksten en neemt wederom de rol van oma voor haar rekening.

De Bende van de Korenwolf speelt nog tot tot en met mei door het gehele land. Meer foto’s van de première zijn te vinden op de Facebook pagina van Musicalblog.

Foto’s: Sonja Jansma en scenefoto Eric Bergsma

Lees ook:5 oktober première ‘Bende van de Korenwolf’!
Lees ook:Jacques Vriens en Femke Wolthuis maken opnieuw Korenwolf musical
Lees ook:Doventolk bij ‘De Bende van de Korenwolf’
Lees ook:Musical ‘Oorlogsgeheimen’ vanaf januari 2013
Lees ook:Jacques Vermeire in ‘Alice in Wonderland’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Enthousiasme alom bij de musical ‘De Bende van de Korenwolf’!

  1. SaviArt

    I’ve translated yous post into english with help of crome and I found your article very interesting for this musical. I think every life show is unrepeatable and worth seeing it. Good article!

      /   Reply  / 
    1. Sonja Jansma Auteur

      Thanks for your comment! I hope you will read more articles this way!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>