Première: The Bridges of Madison County – intimiteit ten top

Gistermiddag is de nieuwste zomerproductie van Opus One The Bridges of Madison County op een bijzondere locatie in première gegaan. Deze vond namelijk plaats in het Zonnehuis, een kleine en intiem monumentaal theater in Amsterdam. Zeker is na het zien van deze musical dat Opus One/ Stichting Zonnehuis Muziektheater weer een dijk van een musical heeft neergezet.

Dat een musical niet veel nodig heeft als een groots decor, spectaculair lichtshow en veel poeha laat The Bridges of Madison County wel blijken. Een simpel decor, zes uitstekende acteurs en vijf muzikanten in een intieme ruimte zijn de juiste ingrediënten voor het slagen van deze musical.

Het idee is ontstaan door René van Kooten zelf, die de fotograaf Robert Kincaid speelt, om deze musical naar Nederland te halen.  The Bridges of Madison County is gebaseerd op de prachtige roman van de Amerikaanse schrijver Robert James Waller. Het verhaal is met name bekend van de succesvolle film uit 1995 met Clint Eastwood en Meryl Streep in de hoofdrollen. De musical opende begin 2014 op Broadway en werd beloond met twee felbegeerde Tony Awards.

The Bridges of Madison County vertelt het verhaal van Francesca (Lone van Roosendaal), een Italiaanse immigrante die is meegekomen met haar man Dick  (Bas Heerkens) na de oorlog. Ze leidt een tevreden bestaan op de boerderij met haar man en twee kinderen, Michael (Jeroen C. Molenaar) en Carolyn (Marieke Goemans). Helaas heeft het leven haar nog niet gebracht waar zij als meisje van droomde.  Totdat Robert, fotograaf van National Geographic, bij Francesca de weg komt vragen. Sinds dat moment verandert het leven van Francesca maar plaatst haar tevens voor een belangrijk dilemma. Er moet een keuze worden gemaakt…

  Doordat je zo dicht op het toneel zit, maak je het ontstaan van de romance van Francesca en Robert werkelijk van dichtbij mee. Je ziet de mimiek van beide spelers, je zit midden in hun spel en je voelt de vlinders die zij voelen. Het samenspel van Lone en René is dan ook bijzonder goed te noemen. Hun stemmen sluiten mooi op elkaar aan en dat is met name te horen in ‘al die tijd’ en ‘jij en ik zijn één seconde’. Een mooi duo die wij graag samen terug zien in een volgend productie. Het is ook een knappe presentatie van Lone dat zij haar Italiaanse accent de hele show vast weet te houden.

Daarnaast is er ook leuke rol weggelegd voor Annick Boer. Zij speelt Marsha, de nieuwsgierige buurvrouw van Francesca. Annick is, zoals wij haar kennen, vaak de vrolijke noot in het stuk en dat is nu ook weer het geval. De timing van haar grappen was perfect waardoor je weer even met beide benen op de grond werd gezet tijdens de zinderende romance. Dit gebeurde ook door de bandleden die regelmatig in het spel werden betrokken.

Bas Heerkens speelde de beetje norse Dick Johnson, de man van Francesca en vader van Michael en Carolyn. Het is niet altijd een makkelijke man en dat blijkt wel uit zijn verstandhouding met o.a. Michael. Michael krijgt weinig ruimte waardoor hij opstandig wordt. Een rol goed gespeeld door de onlangs afgestudeerde Jeroen C. Molenaar. Ook Marieke Goemans is onlangs afgestudeerd, en van beide gaan we vast en zeker nog meer van horen.

The Bridges of Madison County is zeker de moeite waard om te gaan kijken. Wees er wel snel bij want ze spelen maar tot 2 juli a.s. Zie voor meer informatie en kaarten: http://bridgesmusical.nl/#speellijst

 

Groepsfoto: Saskia Warmenhoven
Scènefoto’s: Bob Bronshoff

Lees ook:Zing je naar The Bridges of Madison County
Lees ook:Lone van Roosendaal in vakjury Amateur Musical Awards
Lees ook:Nominaties Tony Awards bekend
Lees ook:Cast Sweeney Todd compleet voor tournee
Lees ook:Filmpje: I’d do anything – Sing Off Francesca en Ashley

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>