Tupac Shakur-musical op Broadway

2pacEr komt een musical geïnspireerd op de muziek van rapper Tupac Shakur. De musical heet Holler If Ya Hear Me en zal dit jaar nog te zien zijn op Broadway. Kenny Leon zal het stuk gaan regisseren.
De musical wordt een non-biografisch toneelstuk met muziek van de rapper, die in 1996 op 25-jarige leeftijd werd doodgeschoten in Los Angeles.
Het verhaal speelt zich af in een anonieme Amerikaanse industriestad en volgt het leven van John en Vertus, twee jeugdvrienden, en hun families.

Regisseur Leon zegt tegenover Broadway.com: “Tupac was een ware profeet en ik wil dat iedereen laten zien. Holler If Ya Hear Me is een moderne musical met alle muziek van Tupac, maar hij komt zelf niet voor als personage in het stuk.”

Tupac was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als de beste gangsta rap- rapper aller tijden. Hij houdt ook het record als best verkopende rap-artiest met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd.

De moeder van Tupac, Afeni Shakur, is als producent betrokken. Tupac liet na zijn dood een grote hoeveelheid onuitgebracht werk achter. Zijn moeder laat weten dat dit in de loop van de tijd bekend gemaakt wordt.

Lees ook:Musical Tupac Shakur vanaf 26 mei te zien op Broadway
Lees ook:Musical Tupac stopgezet
Lees ook:Musical The Lion King haalt The Phantom in als meest succesvolle musicalproductie
Lees ook:The Lion King levert miljard dollar op
Lees ook:The Book of Mormon breekt omzetrecords

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>